20 Eylül 2024 Cuma

Kutsiye Bozoklar mezarı başında anıldı

ESP'nin çağrısıyla ölümsüzlüğünün 15. yılında komünist aydın Kutsiye Bozoklar'ın mezar başında yapılan anmada, "Yaşamak direnmektir sözü bize gidilecek yolu göstermeye devam etmektedir" denildi. 

Komünist aydın Kutsiye Bozoklar, ölümsüzlüğünün 15. yılında Ankara'da bulunan Karşıyaka Mezarlığındaki mezarı başında anıldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara il örgütünün çağrısıyla düzenlenen anma, Bozoklar şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı. 

Ardından Bozoklar'ın mücadele hayatına ilişkin bir konuşma yapıldı. Bozoklar'ın Emeğin Bayrağı, Sanat ve Hayat dergisi, Atılım gazetesinde yazarlık yaptığını, yazılarıyla yol göstermeye çalıştığı kaydedilen konuşmada, "12 Mart 1971 Balyoz Hareketinin olduğu bir dönemde İstanbul'da bir öğrenci evi kuşatılmış, yediği polis kurşunuyla tekerli sandalyeye bağlı kalmaya mahkum edilmiştir. Yoldaşı Ahmet Muharrem'le birlikte kahramanca direnmiş, beline aldığı kurşunla felç olmuş, Ahmet Muharrem ise oracıkta infaz edilmiştir" denildi. 

'DEVRİME, ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYE, YOLDAŞLARINA İNANÇLA BAĞLIDIR'
Bozoklar'ın Birlik Devrimi'nin oluşmasında yer aldığını ve parti iç mücadelesinin sorunlarıyla ilgilendiği kaydedilen konuşmada, "Hastalıklarla kavgasını yürütürken, düşünmeye, üretmeye, yazmaya, konuşmaya, paylaşmaya çalışmıştır. Devrime, örgütlü mücadeleye ve yoldaşlarına inançla dolu ve bağlıdır. Yeni insanı her gün yeniden yaratma uğraşı verirken aynı zamanda devrim ve sosyalizmi düşleyen, ideolojik bir önderdir artık. Devrimci üretime kanal açan, aydınlatırken sorgulayabilen, daima ileriye iten, harekete geçiren bir aydındır aynı zamanda" ifadeleri yer aldı. 

Ölümsüzleşenleri anmanın duygusallığı körüklese de mücadeleyi diri tuttuğu belirtilen konuşma, şöyle devam etti: "Kutsiye aramızdan ayrılalı 15 yıl oldu. Rüzgarlı tepeye bedenen yerleşti ama önderlik gücüyle yaşıyor ve savaştırmaya devam ediyor. Yaşamak direnmektir sözü bize gidilecek yolu göstermeye devam etmektedir."

Anma, "Yaşasın devrim ve sosyalizm" ve "Kutsiye Bozoklar ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.