24 Eylül 2024 Salı

Kürt Ulusal Birliği Partileri: Türkiye'nin işgali çözüme engel

Kürt Ulusal Birliği Partileri, Efrin'deki uygulamalara ilişkin yaptıkları açıklamada, "Türk devletinin topraklarımızdaki işgali sürdüğü müddetçe Suriye'de hiçbir sorun çözüme kavuşmayacaktır" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye'de, bir süre önce 25 partinin bileşimiyle kuruluşunu ilan eden Kürt Ulusal Birliği Partileri, Türkiye ve bağlı çekelerin denetiminde olan Efrin'deki uygulamalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî gibi merkezlerin durumuna dikkat çekilen açıklamada, "Türk devleti, bu bölgelerin demografik yapısını değiştirmek amacıyla sivillere yönelik katletme, talan ve işkence gibi uygulamaları sürdürmekte ve bölgeyi Türkleştirmektedir" denildi.

Açıklamada "Tüm dünya ve Kürt kamuoyuna, Türk devletinin topraklarımızdaki işgali sürdüğü müddetçe Suriye’de hiçbir sorununun çözüme kavuşamayacağını belirtmek istiyoruz. Toprağımız namusumuzdur, hiçbir gücün pazarlık alanı değildir. Bu temelde uluslararası kamuoyu, Türk ordusunun topraklarımızdaki işgalinin sona ermesi ve halklara yönelik zulmün sona ermesi için sorumluluğunu yerine getirmelidir" diye belirtildi.