20 Eylül 2024 Cuma

Küçükçekmece'de bina çöktü: 8 yaralı, 1 kişi yaşamını yitirdi

Küçükçekmece'de bir bina çöktü. Enkaz altında kalan 8 kişi yaralı olarak çıkarılırken, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Başlatılan soruşturmada bina sahibi ve binanın zemin katındaki dönerci dükkanının sahibi gözaltına alındı.

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesiştiği noktada 3 katlı bir apartman henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. 8 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı enkazdan 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Bina çöktükten sonra bir kişinin kendi imkanlarıyla enkazdan çıktığı ve ekiplere içeride kalanlarla ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de çöken binada 7 kişinin yaralı olarak çıkarıldığını belirterek, "İlk bilgilere göre 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniliyor" dedi. Binanın kendiliğinden çöktüğünü belirten Gül, zemin katta iş yeri olduğunu, üstündeki katın da büro olarak kullanıldığını söyledi.

Gül, üstteki iki katta ise ailelerin yaşadığını aktararak, "7 kişi yaralı olarak çıkartıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Arkadaşlarımız çalışıyor. 7 kişinin 2'si biraz daha ağır, 5 kişi normal" ifadelerini kullandı.

Vali Gül, binanın 1988 yapımı olduğunu ve çökmeyle ilgili henüz tespit edilen bir sebep belirlenemediğini söyledi.

Valinin bilgilendirmesinin ardından bina enkazından bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede çöken binaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıklayarak, soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcı vekili ile 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini, arama kurtarma çalışmalarının ardından 3 kişilik bilirkişi ekibinin kusur tespiti için incelemelere başlayacağını bildirdi.

Öte yandan, çöken bina park halindeki araçların üzerine yıkılırken, yoldan geçen belediye otobüsünde de hasar oluştu.

Binanın çökmesinin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak" suçu kapsamında yürütülen soruşturmada, bina sahibi Hacı Murat Gençtürk ile yıkılan binanın zemin katında dönerci dükkanı işleten Ö.A.D'nin gözaltına alındığı belirtildi.