23 Eylül 2024 Pazartesi

Koronavirüs: Yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bini aştı

DSÖ'nün pandemik hal alma tehdidinin "gerçekçi" olduğunu açıkladığı koronavirüs hızla yayılıylor. Dünya genelinde vaka sayısı 110 binin üzerinde, 4 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi. 

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık 2019’da ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle ölüm sayısı artıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO/DSÖ), Antarktika hariç tüm kıtalara yayılan koronavirüsün pandemik hal alma tehdidinin "gerçekçi" olduğunu açıkladı.

100’den fazla ülkeye yayılan koronovirüste son durum şöyle: Toplam vaka sayısı 115 bine yaklaştı; bu kişilerden iyileşenlerin sayısı 64 bin, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 4 bini geçti.

Ölümlerin ve vakaların çoğu Çin anakarasında yaşansa da, ülkede yeni vaka sayısı azalıyor.

Çin’de Pazartesi günü (dün) sadece 19 yeni Corona virüsü vakası tespit edildi. Bu sayı Pazar günü 40’tı.

Ülkede üç gündür Hubei eyaleti dışında yeni Corona virüsü vakası da tespit edilmedi.

Bu gelişmlerin yanı sıra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de Corona virüsünün geçtiğimiz Aralık ayında görüldüğü ilk yer olan Wuhan’a gitti.

Çin medyası, Cinping’in Wuhan’da sağlık görevlileriyle bir araya geldiğini ve koronavirüsün yayılmasının önlenmesi için alınan önlemleri denetlediğini bildirdi.

ALMANYA'DA 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Almanya’da koronavirüs nedeniyle 2 kişi yaşamını yitirdi.

KIBRIS'TA İLK VAKA GÖRÜLDÜ
KKTC'de ilk koronavirüs vakası görüldü. Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya'dan gelen 65 yaşındaki bir kadın turistte yeni tip koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

Pilli, Türk Ajansı Kıbrıs'a yaptığı açıklamada Almanya'nın Balingen şehrinden pazar akşamı gelen 30 kişilik turist kafilesinin özel servisle Gazimağusa'daki bir otele götürüldüğünü ifade etti.

Kafiledeki Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 65 yaşındaki kadın turistte koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten Pilli, kafilenin bulunduğu Gazimağusa'daki otelin de karantinaya alındığını bildirdi.

Enfekte turistin genel sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

MOSKOVA'DA 4 KİŞİDE DAHA TESPİT EDİLDİ
Rusya'nın başkenti Moskova'da 4 kişide daha koronavirüs tespit edildi.

Moskova'daki Yeni Koronavirüs Enfeksiyonu Önleme ve Mücadele Merkezi, 3'ü Moskova kent merkezinde ve 1'i Moskova Bölgesi'nde olmak üzere 4 kişiye yeni tip koronavirüs bulaştığının belirlendiğini açıkladı.

Merkezin açıklamasına göre, yapılan tıbbi incelemeler bu kişilerden 3'ünün son 2 hafta içinde İtalya'yı ziyaret ettiğini gösterdi. Moskova Bölgesi'ndeki kişinin ise kısa süre önce Zürih'ten geldiği kaydedildi.

Tanı konulan hastaların hastaneye kaldırıldığını belirten merkez, 3 hastanın temasta bulunduğu kişilerin tespit edildiğinin ve 36 kişide koronavirüs testi yapıldığının altını çizdi.