23 Eylül 2024 Pazartesi

Korona virüsün ismi belirlendi, ölümler sürüyor

Çin'de ortaya çıkan korona virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı bin 100'ü aştı. Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın adını "Covid-19" olarak belirledi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan yeni korona virüsü (2019-nCoV) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor.

Çinli yetkililerin açıklamasına göre ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı bin 113'e ulaştı. Virüs taşıdığı belirlenen kişilerin sayısı da 42 bini aştı.

Salgın nedeniyle Çin dışında Hong Kong ve Filipinler'de iki ölüm kaydedildi.
Virüs, şimdiye dek Çin dışında 30'u aşkın ülkede 320'den fazla kişide görüldü.

VİRÜSE YENİ İSİM
Ölümcül yeni tür korona virüsüne yeni bir isim bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, kuruluşun Cenevrede'deki merkezinde yaptığı açıklamada salgın hastalığa Covid-19 (2019-nCoV) adının verildiğini duyurdu.

Covid, İngilizce korona virüsü hastalığı tanımının harflerinden oluşturulan bir kısaltma. Sonundaki 19 sayısı ise ortaya çıktığı 2019 yılına işaret ediyor.

ANTİBİYOTUK SIKINTISI YAŞANABİLİR
Covid-19'un Avrupa'da antibiyotik sıkıntısına da yol açabileceği belirtiliyor.

Salgın nedeniyle Çin'in en büyük antibiyotik üreten ilaç fabrikalarının kurulu olduğu ve Wuhan kentinin bulunduğu Hubei vilayetinde üretim durdu.

Sağlık sektörü temsilcileri, aynı zamanda dünyanın en büyük antibiyotik üreticisi olan Çin'de üretimin durmasının küresel ölçekli bir soruna dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Çin'de üretimin kesilmesine rağmen stoklarda, bir süre daha yetecek kadar antibiyotik bulunduğu belirtiliyor.

Çin yönetimi ise üretime yeniden başlanabilmesi için virüs salgının önüne geçilmesini bekliyor.