23 Eylül 2024 Pazartesi

'Korkumuz kalmadı, Til Temir'i asla terk etmeyeceğiz'

İşgal saldırılarının hedefindeki Til Temir'in Kent Meclisi Eşbaşkanı Samara Xelîl, halkın top atışları altında yaşamını sürdürdüğüne dikkat çekti, "Biz çocuklarımızı, kardeşlerimizi şehit verdik. Neyden korkalım artık. Sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.

Til Temir Kent Meclisi Eşbaşkanı Samara Xelîl, Türk devletinin işgal saldırılarının hedefinde yer alan kentteki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kente yönelik tank ve top atışlarının günlük olarak devam ettiğini dile getiren Samara Xelîl, "Halkımıza ve şehrimize yönelik saldırıları devam ediyor. Türk devletinin saldırı tehditleri günlük olarak var. Top atışları her gün, her saat sürüyor. Belki şimdi siz de duyuyorsunuzdur, ses geliyor Dildara Köyü tarafından" diye konuştu.

'KORKUMUZ KALMADI, SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'
Til Temir halkının işgal tehditlerinden korkmadığını dile getiren Samara Xelîl şöyle devam etti: "Halkımız saldırı altında yaşamı sürdürüyor. Herkes işinde, gücünde. Türk devletinin hedefi şehrimizi bizden almak ve işgalciliğini büyütmek. Kuvvetimiz hep önde savaşıyor, yanıt veriyor. Biz de halk olarak her zaman askeri gücümüzün arkasındayız."

Serêkaniyê'nin işgal edildiği dönemden bu yana saldırıların devam ettiğini hatırlatan Samara Xelîl, halkın saldırılardan korkmadığını dile getirdi. Samara Xelîl "İki yıl oldu. Til Temir halkı direnişçi bir halk. Asla korkmuyor. Hiç kimse şehrini terk etmek istemiyor. Kendimize inanıyoruz. 12-13 bin şehit verdik. Kendimizi niye eksik görelim. Biz çocuklarımızı şehit verdik, kardeşlerimiz şehit düştü. Neyden korkalım, korkumuz kalmadı. Sonuna kadar direneceğiz" şeklinde konuştu.

Til Temir'de Kürt, Arap, Asuri ve Süryani halklarının bir arada yaşadığını dile getiren Samara Xelîl, "Hepimiz eşit yaşıyoruz. Ne olursa olsun birlikteyiz. Kimse aramıza farklılık koymadı" dedi.

'BU YIKIMIN ÖNÜNDE DURALIM, YETER ARTIK'
Bölgeye yönelik saldırıları tüm dünyanın izlediğini dile getiren Samara Xelîl, "Herkes izliyor ve görüyor başımıza neler geldiğini. Günlük olarak şehrimize neler olduğunu görüyorlar. Kimseye sırtımızı yaslamıyoruz ama diyoruz ki bu devlete, bu çetelere karşı dursunlar. Bu savaşı durdursunlar" şeklinde konuştu.

Türk devletinin işgal ettiği Serêkaniyê, Girê Spî ve Efrîn'de savaş suçları işlediğini hatırlatan Samara Xelîl şunları ifade etti: "Kadınlarımıza, halkımıza ne yapıyorlar görüyoruz. Kadınları kaçırıyorlar. Kötü ne varsa yapıyorlar. İnşa etmek için değil yıkmak için geldiler. Bu yıkımın önünde duralım. Yeter artık."

Son dönemde artan saldırı tehditlerine ilişkin konuşan Samara Xelîl, "Şehrimizi asla Türk devletine terk etmeyeceğiz. Her zaman kuvvetimizle olacağız. Bu topraklar bizim toprağımız. Asla terk etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.