30 Eylül 2024 Pazartesi

Komünist savaşçı Ulaş Alankuş Hesekê'de anıldı

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Ağrı'da ölümsüzleşen MLKP ve HBDH gerillası Ulaş Alankuş'u andı, mücadelesini büyütme sözü verdi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), 5 Ağustos günü Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde şehit düşen MLKP ve HBDH gerillası Ulaş Alankuş (Şafak Kızıldere) için anma düzenledi.

Hesekê'de gerçekleşen etkinlik alanına Alankuş'un resimleri ve CKŞ bayrakları asıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada, MLKP Merkez Komitesi'nin Ulaş Alankuş'un şehadetine ilişkin yaptığı açıklama okundu.

'ULAŞ YOLDAŞ'IN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
CKŞ Sözcüsü Destan Serhat, Ulaş Alankuş'un mücadele yaşamı hakkında bilgi verdi. Alankuş'un çok genç yaşlarda mücadelenin en zorlu görevlerini omuzladığını belirten Destan Serhat, Gezi Ayaklanması'ndan şehit düştüğü güne kadar parti ve devrim hedeflerini yerine getirmek için kendini mücadeleye adadığını kaydetti. Destan Serhat "Biz Devrimci Komünist Gençler olarak Ulaş yoldaşın takipçisi olacağız" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) adına konuşan Cemîl Sîdwo da Türk devletinin işgal saldırılarının her gün artarak devam ettiğini kaydetti. "Buna karşı özsavunma karşı hazırlıklarımızı güçlendirmeliyiz. Ulaş yoldaş gibi komünizmin kızıl bayrağını her zaman havada tutmalıyız" dedi.

Anmada söz alan katılımcılar, Ulaş Alankuş'un mücadele içerisinde oynadığı role dikkat çekti, "O'nun ideallerini yerine getirmek için var gücümüzle mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Anma sinevizyon gösterimi ve komünist gençlerin oluşturduğu müzik grubunun seslendirdiği ezgilerle sona erdi.