23 Eylül 2024 Pazartesi

Komplo ve işgalin yıldönümü protesto edildi

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo ile Serêkaniyê ve Girê Spî'ye yönelik işgal saldırılarının yıldönümü olan 9 Ekim'de sokaklara çıktı.

Qamişlo halkı Mûnîr Hebîb kavşağında toplandı, sloganlarla Siyahi Mahallesi'nde bulunan Birleşmiş Milletler temsilciliği önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sonunda konuşma yapan Tev-Dem Eşbaşkanı Xerîp Hiso, 9 Ekim uluslararası komplosunu kınadı, "Önder Öcalan'ın Ortadoğu halklarından uzaklaştırılmak istenmesi kaosu daha da derinleştiriyor. Önder Öcalan, Türk devletinin tecrit sistemine karşı 23 yıldır İmralı zindanında büyük bir mücadele sürdürüyor" dedi.

Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne mutlaka kavuşacağını belirten Hiso, faşist Türk devletine karşı mücadeleyi büyüteceklerini belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları bugün uluslararası komplo ve işgal saldırısına karşı Qamişlo kantonuna bağlı Amûde, Çila Axa, Girkê Legê, Dêrik, Til Birak, Til Hemîs, Tirbespiyê ve Til Koçer ilçelerinde de eylem ve yürüyüşler gerçekleştirdi.