23 Eylül 2024 Pazartesi

Köln'de tutuklu sanatçılar için eylem düzenlendi

Almanya'nın Köln kentinde Dayanışmanın Sesi Platformu tarafından düzenlenen mitingde tutuklu sanatçılar Hozan Cane ve Yılmaz Çelik'in serbest bırakılması istendi. 

Almanya'nın Köln kentinde Dayanışmanın Sesi Platformu düzenlediği 68. eyleminde Türkiye'de tutuklu sanatçılar şahsında tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını istedi. 

Her ayın ilk Çarşamba günü Wallrafplatz'da yapılan mitingde ilk konuşmayı Dayanışmanın Sesi Platformu adına Tamer Demirci yaptı. Demirci, "Bizler bu ay tutuklu sanatçılar Hozan Cane, Yılmaz Çelik ve Osman Kavala şahsında tüm siyasi tutsaklara özgürlük istiyoruz. Ayrıca bu günlerde Grup Yorum üyelerin serbest bırakılması için açlık grevleri kritik bir aşamaya gelmiştir" dedi. Demirci, "Türkiye'deki keyfi baskı politikasını sadece dayanışmayı büyüterek durdurabiliriz" dedi.
 
Eyleme mesaj yollayın Solparti Milletvekilli Andrej Hunko, "Bugün düzenlediğiniz eylem çok önemlidir. Türkiye'de gerekçesiz sebepler ile Alman vatandaşları tutuklu veya yurt dışı yasağı ile çıkışı engelleniyor. Köln'den tutuklu Alman vatandaşı Hozan Cane'nin kızı Gönül Örs de ev hapsinde ve yaklaşık 9 aydır iddianamesi olmaması ile birlikte duruşma tarihi de yoktur" dedi. Hunko ayrıca AABF'nin eski Başkanı Turgut Öker'in durumuna dikkat çekti ve "Öker'in de yurt dışı yasağı derhal kaldırılmalıdır" dedi. 

Eyleme mesaj yollayın SPD eski Devlet Başkanı ve Dayanışmanın Sesi Platformu kurucu üyelerinden Anke Brunn ise, "Bugün Erdoğan'ın planlarına karşı mücadelenin değerini güncel siyasette görüyoruz. Suriye'de işgalci müdahalesine destek bulmak için AB ülkelerine 'sınırları açarım ve mültecileri yollarım' tehdidini kullanıyor" dedi. 

Eylemde son olarak Hozan Cane'nin yeğeni Agit Keser konuştu ve onun sağlık durumuna dikkat çekti. 

Eylem "Siyasi tutsaklara özgürlük" sloganları ile sonlandırıldı.