6 Ekim 2024 Pazar

Köln'de 83. adalet nöbeti gerçekleştirildi

Dayanışma'nın Sesi Derneği'nin Almanya'nın Köln kentinde 83. Adalet Nöbetinde gerçekleştirdi. Eylemde 13 Haziran'da İran'da tutuklu olan insan hakları aktivisti Nahid Taghavi'nin ve 15 Nisan'da İstanbul'da görülecek olan Gönül Örs'un duruşmasına duyarlılık çağrısında bulundu.

Almanya'nın Köln kentinde tutuklu gazeteciler ve siyasi tutuklu Alman vatandaşları ile dayanışma çalışması yürüten Dayanışma'nın Sesi Derneği, 83. Adalet Nöbet eyleminde Haziran ayı içinde görülecek Gönül Örs ve İran'lı insan hakları aktivisti Nahid Taghavi'nin mahkemelerine dikkat çekti.

Eyleme SPD'den Ren Westfalya Eyalet Milletvekillisi Susana Dos Santos Herrmann, Köln Belediye Başkanı Dr. Ralph Elster ve Solparti Köln Eşsözcüsü Sergen Canoğlu'da yanısıra Nisan ayından Türkiye'de 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra Almanya'ya geri dönebilen Yüksel Wessling'de katıldı.

Almanya Sosyaldemokrat Partisinden Milletvekilli olan Dos Santos, "Türkiye ve İran'da insan haklarına yönelik saldırılar ve muhalefete yönelik baskılar yıllardır sürdürmekte. Baskı rejimi böyle devam gitmemeli" diye konuştu. Köln Belediye Başkanı Dr. Ralph Elster ise "Adil Demirci için başlattığınız örnek çalışmayı diğer Alman vatandaşları ile sürdürmeniz çok değerlidir ve kentimiz Köln'ün dayanışma yüzünü ve gücünü göstermektedir. Çok değerlidir. Köln Belediyesi olarak sizi destekliyoruz" dedi. Solparti Köln Eşsözcülerinden Sergen Canoğlu ise, "Türkiye'de HDP'nin eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere binlerci insan muhalif düşünceleri yüzünden hapiste. Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği AKP hükümeti uzlaşma politikasını sürdürmekte. Bu politikaya son verilmelidir" diye konuştu.

Eylemde 13 Haziran'da İran'da tutuklu olan insan hakları aktivisti Nahid Taghavi'nin ve 15 Nisan'da İstanbul'da görülecek olan Gönül Örs'un duruşmasına duyarlılık çağrısında bulundu.