20 Eylül 2024 Cuma

Koçer Özdal'in cenazesi toprağa verildi

Cezaevinde yakalandığı hastalık nedeniyle yaşamını yitiren Koçer Özdal'ın cenazesi, engellemelerin ardından toprağa verildi. Törene sadece ailesi katılabildi. Asker, köyde taziye çadırı kurulmasına bile izin vermedi.
Cezaevinde yakalandığı hastalık nedeniyle kaldırıldığı Ankara Numune Hastanesi’nde elleri ve ayakları kelepçeli bir şekilde yaşamını yitiren Koçer Özdal'ın cenazesi Muş’un Varto ilçesine bağlı Boylu (Kêrs) köyünde toprağa verildi. 
 
Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, HDP’li vekiller ve cenazeye katılmak isteyenler Yenimahalle köyü girişinde asker ve polis tarafından durdurularak cenazeye katılmaları engellendi. Cenaze törenine sadece Özdal’ın ailesi ve birkaç yakını katılabildi. 
 
Defin töreninin ardından taziye çadırının kurulması da askerler tarafından engellendi.
 
Sabah saatlerinden itibaren arama noktasında bekletilen HDP'li milletvekilleri ve halkın da taziyeye katılmalarına izin verilmedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Mensur Işık, Şevin Coşkun, Van Milletvekili Murat Sarısaç ile Özdal'ın akrabalarının köye girişine izin verilmedi. Kararın "Valilik talimatı" olduğunu söyleyen Jandarma ve HDP'liler arasında sık sık tartışmalar yaşandı. 
 
Yaşanan uzun süreli tartışmaların ardından farklı kentlerden cenazeye katılmak için gelen Özdal'ın bazı akrabalarına izin verilirken, HDP'liler ise ilçe merkezine döndü.