19 Eylül 2024 Perşembe

Kocaeli'de HDP adayları LGBTİ+'larla bir araya geldi

HDP Milletvekili adayları Filiz Kerestecioğlu ve Meryem Demir, Kocaeli'de LGBTİ'lerle bir araya geldi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu ve Kocaeli milletvekili adayı Meryem Demir, Onur Haftası dolayısıyla Kocaeli'de LGBTİ'lerle bir araya geldi. İzmit Kent Ormanı’ndaki buluşmada HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Leyla Aygün yer aldı. 
 
Kerestecioğlu, yaptığı konuşmada, HDP’nin LGBTİ mücadelesinde de var olduğunu belirtti. Kerestecioğlu, “LGBTİ hakları için Halkların Demokratik Partisi büyük bir mücadele veriyor. Ben de bu mücadelenin bir parçasıyım. Ancak bu mücadele Türkiye koşullarında yetersiz. Bu mücadeleyi daha da büyütmemiz gerekiyor” dedi.
 
LGBTİ'ler adına konuşan Özcan Dündar, Meclis'te temsiliyete önem verdiklerini belirterek, “Diren’in davası Halkların Demokratik Partisi sayesinde kamuoyunda kendisine yer buldu. Biz TBMM’de temsiliyete önem veriyoruz. Her yerdeyiz ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.
 
Milletvekili adayı Meryem Demir ise “Ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız, nasıl etnik dini mezhepsel ayrımcılığa karşıysak cinsel tercihi farklı olduğu için kimseye ayrımcılık yapılmamalı. Yerelde mücadelemizi hep beraber büyütmemiz gerekiyor” dedi.