23 Eylül 2024 Pazartesi

Kobanê'ye yönelik bombardıman sürüyor

Haftasonu boyunca Kobanê'ye saldırı gerçekleştiren işgalci Türk devleti ve çeteleri, bugün Ayn İsa bölgesinde bombardımanlarını sürdürdü. Kobanê'ye yönelik saldırılarda 1 sivil hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kenti ve ilçelerine yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattı.

Son üç gündür devam eden top ve SİHA saldırıları nedeniyle can kaybı ve yaralanmalar yaşandı. Ağırlıklı olarak sivil yerleşim alanlarını hedef alan bombardımanlarda büyük maddi zarar meydana geldi. 

İşgalciler, 8 Ocak günü Kobanê kent merkezinde üç ayrı noktaya saldırı gerçekleştirdi. 8 ve 9 Ocak günlerinde Kobanê'ye bağlı Qeremox, Xanê, Til Hacib, Serzorî, Gultepe ve Termik köylerine yoğun top atışları gerçekleştirildi.

Xanê köyünde İbrahim Şerif isimli sivil hayatını kaybederken, aralarında çocukların da olduğu 12 kişi yaralandı. Yaralılar arasındaki 4 yaşındaki bir çocuğun patlamada bir bacağını kaybettiği öğrenildi. Yaralılar kent merkezindeki hastanelere kaldırılırken, durumu ağır olanlar olduğu açıklandı.

Kobanê'de dün akşam saatlerinde de yoğun hava hareketliliği yaşandı. Kent merkezinde bulunan Hal bölgesi ile Termik köyüne SİHA saldırısı gerçekleştirildi.
Edinilen bilgilere göre, her iki bölgeye saldırıda maddi hasar oluşurken, can kaybı yaşanmadı.

AYN İSA'YA İŞGAL SALDIRISI
Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği bölgelerle sınır durumundaki Ayn İsa'ya yönelik saldırılar da devam etti.

Çeteler son günlerde Ayn İsa'ya bağlı Mueleq, Seyda ve Mişerfê köyleri ile Til Temir, Ayn İsa ve Kobane arasındaki bağlantı yolu olan M4 karayolunu yoğun biçimde bombaladı. Bombardıman nedeniyle maddi hasar meydana geldi.

Çete saldırıları bugün Fatsa köyü ve M4 karayolu çevresinde devam etti.