22 Eylül 2024 Pazar

Kobanê halkı direnerek özgürlüğünü savunacaktır

1 Kasım dünya Kobanê  günü dolayısıyla Rojava'nın Kobanê kentinde yürüyüş gerçekleştirildi.
 

Rojava'nın Kobanê kentinde 1 Kasım Dünya Kobane Günü kapsamında Şehit Arin Mirkan Kadın Özgürlük Meydanından, Şehit Agit Meydanına yürüyüş gerçekleştirildi.

İşgalci Türk devletine karşı büyük direniş gösteren DSG'nin bayraklarını taşıyan kitle onur direnişinde şehit düşen savaşçıların fotoğraflarını taşıdı. Halk sık sık “Yaşasın Kobanê Direnişi”, “Yaşasın QSD”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganları attı.
 
Şehit Agit meydanında devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Kobanê Özerk Yönetim Eşbaşkanı Enver Müslim, “Kobanê dün DAİŞ’e karşı savaşarak özgürlüğünü kazandı, bugünde direnerek özgürlüğünü savunacaktır. Burada çetin bir savaş yaşandı, şehitler ve yaralılar verdik. Kobanê dün nasıl DAİŞ karanlığına karşı savaştıysa bugün de Erdoğan’ın tehditlerine karşı direnecek ve savaşacaktır” diye belirtti.

Müslim , “Kobane halkı şehitlerini, onurunu ve toprağını bırakmaz. Savaşçıların yanında duracaktır. Bu saldırı kırılacaktır” şeklinde konuştu.

Enver Müslim’in ardından Kadın Özgürlük Hareketi adına Clara Kobani konuşma yaptı. Kobani, “Beş yıl önce bu topraklarda tarihi bir direniş gerçekleşti. Dünya halkları da bu günü Dünya Kobanê Günü ilan eti. Bugün de halklarımız tüm Rojava’da direnmeye devam ediyor. Yine dünya halkları dayanışmasını gösteriyor” dedi. Kobani, “Yine kazanan biz olacağız, Rojava Kadın devrimi kazanacak” diye kaydetti.

Açıklama zılgıt ve sloganlarla sona erdi.