22 Eylül 2024 Pazar

Kobanê'de Ulusal Birlik çalıştayı gerçekleşiyor

"Sadece birliğimizle özgürlük ve geleceğimizi kazanırız" sloganıyla Kobanê Kantonu'nda ilk kez, Kürt partilerinin katılımıyla ulusal birlik konulu çalıştay düzenleniyor.

Kobanê Kantonu Aydınlar Birliği'nin siyasi partiler ve yurtsever aktivistlere yaptığı çağrı üzerine ulusal birlik ve Türk devletinin Rojava bölgelerine yönelik saldırılarına karşı yapılması gerekenler için yaptığı çağrı üzerine ulusal birlik konulu çalıştay düzenleniyor.

Aydınlar Birliği'nin çağrısına olumlu yanıt veren partiler çalıştayda yerini aldı. Suriye Kürtleri Sol Partisi (PÇKS), Demokratik Birlik Partisi (PYD), Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi (PYDKS), Suriye Kürtleri Demokrat Partisi (PDKS), Suriye Kürtleri İlerici Demokrat Parti (PDPKS), Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) çalıştayda yerini alanlardan.

Kobanê kent merkezindeki Roni War Parkı'nda bulunan salonda düzenlenen çalıştayda siyasi aktivistler de hazır bulunuyor. Konferans salonuna, "Kürdistan bizim ülkemiz, dilimiz Kürtçe, tarihimiz zerdeşti", "Besler direnişinden Kobanê direnişine kadar, Kürdistanı özgürleştirene kadar mücadele edeceğiz" pankartları asıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan siyasi araştırmacı-yazar Mesud Mihemed, "Türk devleti ve Suriye yıllar öncesinde Kürt halkına karşı askeri ve siyasi savaş açtılar. Iki ülkede bu konuda anlaşmalar yaptı. Bu konuda Iran ve Irak devletleri ilede bu ittifakları gerçekleştirerek Kürtleri çözümsüz bırakmayı amaçladılar.

Konferans konuşmalarla devam ediyor.