23 Eylül 2024 Pazartesi

Kobanê'de SİHA saldırısında katledilen gençler uğurlandı

Türk devletinin önceki gün gerçekleştirdiği SİHA saldırısında katledilen genç devrimciler bugün Kobanê'de son yolculuklarına uğurlandı.

Kobanê'de 25 Aralık günü gerçekleştirilen SİHA saldırısında katledilen genç devrimciler için bugün Kobanê'de bulunan Dicle Şehitliği'nde tören düzenlendi.

SİHA saldırısında Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği çalışmalarında yer alan Nûjiyan Ocalan, Viyan Kobanê, Rojîn Ehmed Îsa, Mirhef Xelil İbrahim ve Welîd Menla Hisên hayatlarını kaybetmişti.


 
Nûjiyan Ocalan, Viyan Kobanê ve Rojîn Ehmed Îsa için düzenlenen törene, özerk yönetime bağlı kurumların yanı sıra PYD, Kongra Star, TKŞ ve JKŞ üyeleri de katıldı.

ZERDEŞT: SALDIRILAR GENÇLİĞİN İRADESİNİ HEDEF ALIYOR
Saygı duruşu ile başlayan törende ilk sözü Devrimci Gençlik Hareketi Koordinasyon Üyesi Tolhildan Zerdeşt aldı. İşgalci Türk devletinin sivilleri hedef almayı alışkanlık haline getirdiğini dile getiren Zerdeşt, "Türk devleti uluslararası sessizlikten cesaret alıyor" dedi. Saldırının gençliğin iradesini hedef aldığını dile getiren Zerdeşt, "Biz bir başka güce güvenmiyoruz, bu saldırılara karşı gençliğimize güveniyoruz" diye konuştu.

NEBO: FİZİKİ İMHA YOLUYLA SAVAŞ
İşgal altındaki Girê Spi İlçe Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Sabri Nebo da yaptığı konuşmada, işgalci Türk devletinin bölge halkını yok etmeye çalıştığını dile getirdi, "Fiziki imha yoluyla bir savaş yürütüyor" dedi.

EFENDİ: SALDIRILAR KARŞISINDA BOŞ DURMAYACAĞIZ
Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendi de törende yaptığı konuşmada, "Bize yapılan bu saldırılar karşısında boş durmayacağız" dedi. Türk devletinin saldırısına göz yuman uluslararası güçlere tepki gösteren Ayşe Efendi, yakınlarını yitiren ailelere başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından genç devrimcilerin şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi. Omuzlara alınan cenazeler "Şehit namirin" sloganları eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.