23 Eylül 2024 Pazartesi

Kobanê'de SİHA saldırısı: 2 kişi yaşamını yitirdi

Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile dün öğlen saatlerinde Kobanê kent merkezinde sivil bir araç bombalandı. Saldırıda Kobanê Özerk Yönetimi Toplumsal Adalet Meclisi Eşbaşkanı Bekir Ceradê'nin aracının hedef alındığı öğrenildi.

Kobanê kent merkezindeki Yeni mahallede sivil bir araç işgalci Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) saldırısına uğradı. Dün öğlen saatlerinde Adalet Meclisi civarında park halinde bulunan araca yönelik saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, üç kişi de yaralandı. Saldırıda, Kobanê Özerk Yönetimi Toplumsal Adalet Meclisi Eşbaşkanı Bekir Ceradê'nin aracı hedef alındı.

Saldırıya hedef olan araç kullanılamaz hale gelirken, etrafta park halinde bulunan çok sayıda araç da saldırıdan büyük zarar gördü.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, "İşgalci Türk devletine ait dronenin 20 Ekim'de Kobanê Özerk Yönetimi Toplumsal Adalet Meclisi Eşbaşkanı Bekir Ceradê'nin aracını hedef alması sonucu Bekir Ceradê ve iki sivil yaralandı, 2 Özerk Yönetim çalışanı şehit düştü" dedi.

Yaşanan saldırı ile Türk devletinin Rojava halklarına yönelik katliam siyasetinin devam ettiğini belirten Özerk Yönetim, şunları vurguladı: "Türk devletinin devam saldırı tehditleriyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu saldırı Türk devletinin çete ve teröristlere destek verdiğini ispatlıyor. Halkımızın ve Uluslararası Koalisyonun elde ettiği kazanımları yok etmeye çalışarak DAİŞ'in intikamını almaya çalışıyor."