22 Eylül 2024 Pazar

Kobanê'de devrim şehitleri anıldı

TKŞ, JKŞ ve CKŞ, Kasım ayı dolayısıyla Kobanê'de anma düzenledi, devrim şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti.

Devrimci Komünist Hareket (Tevgera Komünist en Şoreşger- TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (Jinen Komünist en Şoreşger- JKŞ) ve Devrimci Komünist Gençlik (Ciwanen Komünist en Şoreşger- CKŞ) Kasım şehitler ayı dolayısıyla devrim şehitlerini andı.

TKŞ ve JKŞ, kurum binalarında anmalar düzenlendi. Rojava ve dünya devrim şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Ardından TKŞ adına yapılan konuşmada, Rojava kadın devriminin yaratılması ve savunulmasında şehit düşen devrimcilerin emeği olduğu vurgulandı. TKŞ temsilcisi, "Rojava kadın devrimi gerçekleşti. Şimdi bu devrimi yok etmek istiyorlar. Bizde şehitlerimizin fedai ruhuyla devrimimizi savunacağız" dedi.

JKŞ adına yapılan konuşmada ise, "Kadın özgürlük mücadelemizde Clara Zetkin'den Rosa Lüksemburg'a Kollontay'a, Bese'den Leyla Qasım'dan, Sakine Cansız'a, Meral Yakar'dan Cennet Değirmenci'ye Amara Renas'tan Hevrin Xalef'e daha adını sayamadığımız binlerce şehit yoldaşımızın can feda direnişleriyle yükseldi, yükseliyor. Kadın devrimi şehitlerimizi ve bütün devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Yolumuzu aydınlatmaya devam edecekler" denildi.

Anmaya katılanlar da tanıdıkları şehitlere ilişkin anı ve düşüncelerini paylaştı.

CKŞ ŞEHİTLERİ MEZARLARI BAŞINDA ANDI 
Devrimci Komünist Gençlik (Ciwanen Komünist en Şoreşger- CKŞ) üyeleri ise IŞİD çetelerine karşı verilen mücadelede Rakka’da ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ayşe Deniz Karacagil’in (Destan Temmuz) mezarı başında anma düzenledi.

Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmada, "Komünist savaşçı Erdal Balcı bir üst geçitte faşist polis tarafından kasım ayında katledildi. Her gün her an aklımızda ve yüreğimizde olan tüm dünya devrim şehitlerimizi bu yüzden her Kasım ayında bir kez daha anıyoruz. Şehitlerimiz bize yürünecek yolu göstermeye devam ediyorlar. Onlardan devraldığımız bayrağı asla yere düşürmeyeceğiz. Kanlarını yerde bırakmayacağız" diye belirtildi.

CKŞ üyeleri, ardından MLKP savaşçıları İsmet Şahin (Pirsus Armanc) ve Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş) ile YPG/YPJ savaşçılarının da mezarlarını ziyaret etti.