25 Eylül 2024 Çarşamba

Kılıçdaroğlu'ndan mülteci düşmanlığı: İktidara geldiğimde göndereceğim

28 Mayıs seçimleri öncesi seçmene seslenen Kılıçdaroğlu, sınır ötesi operasyonlar, işgal ve yayılmacılık politikaları nedeniyle Türkiye'ye gelmek zorunda kalan mültecileri hedef aldı. Mevcut iktidarın değişmemesi halinde on milyon mültecinin daha geleceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "sınır namustur" cinsiyetçi ifadesini kullanarak cumhurbaşkanı olursa mültecileri göndereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylaması öncesinde seçmene seslendi. Kılıçdaroğlu, mültecileri hedef aldı. Sınır ötesi operasyonlara partisinin "evet" dediğini yok sayan Kılıçdaroğlu, rejimin ortağı olarak savunduğu "terör" safsatasıyla gerçekleştirilen işgalcilik ve yayılmacılığı da unutarak mültecilerin sınır dışı edileceğini kaydetti.

Ata İttifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, ülke sınırını "namus" olarak niteledi. Kılıçdaroğlu, Oğan'a, "Bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. İthal oy için TC vatandaşlığını haraç mezat sattın. İktidara geldiğimde tüm mültecileri evlerine göndereceğim" dedi. Kılıçdaoğrlu, mevcut iktidarın değişmemesi durumunda 10 milyon mültecinin daha geleceğini iddia etti.

"Terör" söylemi üzerinden Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan sen değil misin terör örgütleriyle defalarca masaya oturan? Kapı arkalarında milletimizden gizli pazarlıklar yapan? Senin ne haddine bize kara çalmak? Buradan açık ve tekrar ilan ediyorum. Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım. Senin izlediğin hiçbir tavizkar ve gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim. Dürüst ve ahlaklı olacağım. Ülkem için vatanım için çalışacağım. Erdoğan sen değil misin FETÖ'yü besleyip, büyüten, ayaklarına giden. ‘Ne olursun, yalvarıyorum geri dön' diyen. Sen değil misin onunla el ele verip milletin ordusuna, şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kuran. Ben bunları bilmiyor muyum? Bu millet bunları bilmiyor mu? Ben hiçbir zaman mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım, asla ve asla durmayacağım" dedi.