6 Ekim 2024 Pazar

KESK ve TTB heyeti destek için İkizdere'de

İkizdere halkının direnişine bir destek de TTB üyesi hekimlerden ve KESK'e bağlı sendikalardan geldi. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyet İkizdere'ye gitti.

İkizdere vadisinde, İyidere Lojistik Liman için yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının direnişi bir ayı geçti. Direnişe Türkiye'nin dört bir yanından destekler devam ediyor. Bir destek de Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi hekimlerden ve KESK'e bağlı sendikalardan geldi. Bugün direniş alanına giden TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyetle yöre hakının direnişine destek verdi. Heyet halkın yaşadıklarını dinledi ardından rapor etti.

Evrensel'de yer alan habere göre; vadide direnen halka TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, Eğitim-Sen MYK Üyesi İkram Atabey, Ahmet Karagöz, SES MYK Üyesi Selma Atabey, Tüm Bel-Sen'den Nafize Tosu, ESM MYK'den Özlem Apaydın, BES MYK İsmet Temel, Tarım Orkam-Sen'den Ahmet Keleş ve Dostcan Şakar, Yapı Yol-Sen MYK üyesi Ali Yaşar Karadeniz, BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, Trabzon Eğitim-Sen Şube Başkanı Engin Nur ve Rize Eğitim-Sen Şube Başkanı Ercan Özay ziyaret ederek destek verdi.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, direniş alanındaki kadınlarla konuştu. Kadınlardan biri "Bana provokatör diyorlar. Ne derlerse desinler, ben burada direnişimi sürdüreceğim" dedi. Akşam işlerini yapıp sabah alana geldiğini belirten kadın, "Devlete karşı gücümüz yok. Hiçbir şey kazanamasam da çocuklarım ilerde bana ‘anne topraklarımız için ne yaptın' diye sorarlarsa verecek cevabım var. Direnmeye devam edeceğiz" dedi.