6 Ekim 2024 Pazar

KESK: Şenyaşar ailesinin 'adalet' mücadelesi sahiplenilmeli

Şenyaşar ailesinin "adalet" nöbetine destek verdiğini belirten KESK İstanbul Şubeler Platformu, ailenin mücadelesinin sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde sürdürdüğü "adalet" nöbetine destek açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen istanbul 3 No'lu Şube binasında yapılan açıklamada konuşan Eğitim-Sen istanbul 3 No'lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, Türkiye'de evrensel hukuk normlarının ayaklar altına alındığını, adalet duygusunun zedelendiğini ve yargıya olan güvenin azaldığını belirterek, 19 yıllık AKP iktidarı döneminde hak ihlallerinin arttığı ve meşrulaştığını ifade etti. Temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığını ifade eden Koçak, çete-mafya ilişkilerinin ülkenin tamamına yayıldığına da değinerek, iktidarın yargıyı bir silah olarak kullandığına dikkati çekti.

'ŞENYAŞARLAR SAHİPLENİLMELİ'
"Siyasallaşan yargının ve çete-mafya ilişkili siyasetin açığa çıkarttığı izdüşümlerinden biri Senyaşar Ailesi'nin yaşadığı mağduriyet olmuştur" diye konuşan Koçak, Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP milletvekili olan İbrahim Halil Yıldız'ın korumalarının saldırısı ile başlayan olayları hatırlatarak şöyle konuştu: "Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar hastane güvenliği ve polislerin gözleri önünde canice katledildi. Senyaşar davasında mahkeme, babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Senyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis, AKP milletvekili Yıldız'ın kardeşine ise 18 yıl hapis cezası verdi. Eşi ve iki çocuğu katledilen Emine Senyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar bu adaletsizliği protesto ederek Urfa Adliyesi önünde 73 gündür 'Adalet Nöbeti' eylemini sürdürüyor."

Nöbet esnasında ailenin darp edilerek gözaltına alınmasını kınayan Koçak, ailenin yaşadığı hukuksuzluklara karşı kayıtsız kalınmaması gerektiğini söyledi.