21 Eylül 2024 Cumartesi

KESK: Cumartesi Annelerinin yanındayız

Cumartesi Annelerine destek için İHD İstanbul Şube binasında basın açıklaması yapan KESK, "Cumartesi Annelerinin haklı ve meşru mücadelesin0de her zaman yanlarında olacaktır" dedi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, Cumartesi Annelerine destek için İHD İstanbul Şube binasında basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Zeliha Baksi okudu. Cumartesi Anneleri'nin yarın yapılacak 703. buluşmasına destek vereceklerini belirten Baksi, "27 Mayıs 1995'de başlayan devletin bütün engelleme ve yasaklamalarına rağmen günümüze kadar devam eden Cumartesi Annelerinin hakikat, hafıza ve adalet arayışı Türkiye'nin en uzun süreli eylemidir, ülkemizde insanlık onurunun simgesidir. Cumartesi Annelerinin sessiz öfkesi sürdükçe bu düzen hiçbir zaman aklanamayacak" dedi.
 
Evladını kaybetmiş acılı anneye "terörist", "paçoz", "şov yapma" diyen 12 Eylül'den beri süren zorba bir devlet zihniyetiyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Baksi, KESK olarak bu sözleri hiç bir zaman unutmayacaklarını belirtti. Baksi, "Çünkü 'unutmak ihanettir'. 12 Eylül faşizmiyle birleşen gericilik anaların sabrı karşısında en meşru, en barışçıl sivil itaatsizlik eylemine gösterdiği şiddet ile muhalefeti korkutmaya, sindirmeye çalışmaktadır" diye konuştu.
 
AKP iktidarının başı Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi Annelerine verdiği sözleri tutmayarak takiyeciliğini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Baksi, "içte ve dışta uyguladığı savaş politikaları ile ülkeyi tam bir cehenneme çeviren Saray rejiminin kendi çıkarlarına göre belirlediği gündemin, Cumartesi Annelerinin haklı eyleminin gerisinde kalması AKP iktidarının işine gelmemektedir. Analara uyguladığı zorbalığın bir nedeni de budur. Eninde sonunda anaların öfkesi dinci faşizmi yenecektir. KESK, Cumartesi Annelerinin haklı ve meşru mücadelesinde her zaman yanlarında olacaktır" dedi.