21 Eylül 2024 Cumartesi

Kelepçeli muayene dayatması şimdi de Elazığ'da

Elazığ Kadın Hapishanesi'nde tutsak kadınlara kelepçeli muayene ve hastaneye gidişte askerlerin kadınların koluna girmesi dayatılmasına karşı kadın tutsaklar 3 gündür direnişte. Karavana almayan kadın tutsaklar dayanışma çağrısı yaptı.
Elazığ Kadın Kapalı Hapishanesi'nde yaşanan hak gaspları ve keyfi uygulamalar ile gündemden düşmüyor. Son dönemde hasta tutsaklara kelepçeli muayenenin dayatılması ve son olarak hasta tutuklu Koçer Özdal'ın hayatını kaybettiğinde bile kelepçelerinin çıkarılmaması uygulanan işkencenin geldiği son nokta olmuştu.
 
Daha önce kimlik dayatması ve koğuşlara kamera yerleştirilmesi gibi keyfi uygulamalar ile gündeme gelen Elazığ Kadın Kapalı Hapishanesi'ni şimdide kadın tutsakların hastaneye giderken, muayene olurken kelepçe takılmasını dayatıyor. Hastane yolunda askerlerin kadın tutsakların koluna girmesi de işkence ve tacizin devamı olarak uygulanıyor.
 
Önceki dönemlerde yaşanan hak gasplarına ve keyfi uygulamalara boyun eğmeyeceklerini söyleyen devrimci tutsak Fethiye Ok, kelepçe takılması ve askerlerin kadınların koluna girmesini dayatması karşısında kadınların 3 gündür karavana almadığını belirtti.
 
İdare ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını ancak bu keyfi uygulamalara geri adım attırılabilmesi için kamuoyunun sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Ok, dayanışma çağrısı yaptı.