22 Eylül 2024 Pazar

KBG adliye önünden haykırdı: Deniz Poyraz isyanımızda yaşıyor

Deniz Poyraz davası sürerken adliye önünde açıklama yapan kadınlar, Deniz ve katledilen tüm kadınlar için mücadele edeceklerini vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden tetikçi faşist Onur Gencer'in yargılaması çok sayıda usulsüzlükle sürüyor. 

İstanbul'da duruşmayı takip etmek için Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi önüne giden Kadınlar Birlikte Güçlü açıklama yaptı. "Deniz Poyraz ölümsüzdür" yazılı pankartın açıldığı eylemde, katledilen Deniz'in fotoğrafları taşındı. 

Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bugün İstanbul'dan, Ankara'dan pek çok şehirden kadın buradayız, Deniz Poyraz davasının takipçisiyiz. Bugün olduğu gibi katillerin, erkek-devlet şiddeti faillerinin arkalarına aldıkları destekle mahkeme salonunda rahatça gülemeyeceği, azmettiricilerin ve tüm sorumluların yargılandığı bir düzen için hep birlikte mücadele ediyoruz.

Erkek-Devlet şiddetiyle bir kadını daha kaybetmeye tahammülümüz yok. Deniz de öldürülen tüm kadınlar da İstanbul Sözleşmesi için birbirimiz ve haklarımız için verdiğimiz mücadelemizde isyanımızdalar."

Eylem, "Deniz Poyraz için adalet", "Deniz Poyraz isyanımızdır" sloganlarıyla sona erdi.