22 Eylül 2024 Pazar

KBDH Garibe Gezer Milisleri: Zindanların sesini tüm dünyaya duyuracağız

KBDH Garibe Gezer Milisleri, hapishanelerde tutsakların maruz kaldığı işkencelere ve hak ihlallerine dikat çekmek için İzmir'de Bayraklı ve Menemen'de yazıla yaptı. Hapishanelere uyarı yapan milisler, katledilen tüm devrimci tutsakların hesabını soracaklarını vurguladı. 

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Garibe Gezer Milisleri, 19 Aralık gecesi İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Onur mahallesi ve Menemen ilçesi İsmet İnönü mahallesinde yazılama çalışması yapıldı.

KBDH Garibe Gezer Milisleri'nin yaptığı açıklama, şöyle: "Son bir ayda hapishanelerde yedi kişi intihar adı altında tek kişilik hücrelerde, hasta ranzasında, işkence odalarında katledildi. Yaşananlar intihar vakası olarak açıklanıyor biz gerçeği eylemlerimizle, duvarlara yazdığımız yazılarla duyuruyoruz. Yaşananlar intihar değil, katliamdır.

Bu hapishanelerde katledilen tüm tutsakların hesabını soracağız. İzmir hapishane müdürleri bu uyarıyı duysun, korumalarını artırsın açık açık bugün duvarlara nakşediyoruz, yarın işkenceye, zulme devam ederlerse katledilen tutsakların isimlerini yüzlerine okumaya geleceğiz. Katledilen tüm devrimci tutsakların hesabını soracağız! Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız; ileri, daha ileri!"