22 Eylül 2024 Pazar

KBDH: Faşist erkek/devlet kaybedecek, kadınlar kazanacak

KBDH Konseyi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin yaptığı açıklamada, emek ve özgürlük mücadelesinde yer alan, direnen kadınların 8 Mart'ını kutladı.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Konseyi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin açıklama yaptı. "Faşist erkek/devlet kaybedecek, kadınlar kazanacak" diyen KBDH, emek ve özgürlük mücadelesinde yer alan, direnen kadınların 8 Mart'ını kutladı.

Erkek egemen kapitalist sistemin dünyanın her yerinde kadınlara karşı kırım savaşı yürüttüğüne işaret eden KBDH, "Sistem olarak kendini yaşatabilmenin en temel koşulunu kadın emeğinin, bedeninin, aklının ve duygusunun sömürüsünde, hatta yok oluşunda görüyor. Kapitalizm erkek egemenliğini zirveleştiren karakteriyle, kadınlara varlık-yokluk derecesinde bir çelişkiyi dayatıyor. Bu nedenle kadının özgürlük, eşitlik, adalet temelinde direnen varlığı, bu egemen erkek karakterli kapitalist sistemin tükenişi anlamına gelir" diye belirtti.

2020 yılının pandemi koşullarında kadınların sokakları terk etmediğini, önemli bir kadın mücadele dinamiği açığa çıkardığına dikkat çekilen KBDH Konseyi açıklamasında, "Türkiye'de ve Kürdistan'da işçi, köylü, öğrenci, aydın kadınlar, haksızlığa uğramış kadınlar, her alanda mücadele edip kadın onurunu ve varlığını savundular. Evinde, köyünde, mahallesinde, fabrikalarda, sokaklarda, üniversitelerde, mahkeme önlerinde, dağda, şehirde, her yerde direniş yükseldi. Faşist AKP-MHP hükümeti, milliyetçi, cinsiyetçi, dinci ve bölge çapında yayılmacı politikaları ile yaşanan krizi derinleştirdi. Derinleşen kriz ise en fazla kadını etkiledi" denildi.

'FAŞİZMİN NEFESİNİ KESELİM'
Kadınların Birleşik Devrim Hareketi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Direnen kadına bunun için büyük öfkeliler. Çünkü her kadın direnişi, faşist cinsiyetçi devletin aldığı nefese bir darbe oluyor. Cumartesi Annelerine, kadın siyasetçilere, eşbaşkanlara, feministlere, işçi, öğrenci kadınlara, devrimcilere, hatta hiçbir siyasal ve cins bilinci olmayan ama evinde, işyerinde, köyünde, sokakta doğal hakkını savunmaya çalışan kadınlara karşı öfkesi, intikamı bundan dolayıdır. Biz kadınlar olarak örgütlenip mücadele ettikçe bu faşist sistemin nefesi kesiliyor. Öyleyse mücadeleyi büyüterek faşizmin nefesini kesmeye devam edelim. Kadınlar kazandıkça, Erkek/Devlet Kaybedecektir!

'BİRLEŞİK KADIN DİRENİŞİ FAŞİZMİ YIKACAK'
"KBDH olarak 8 Mart 2017'de kuruluşumuzu ilan ettik. 8 Mart bu anlamda Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimci kadın mücadelesi için de önemli bir tarihtir. Geçen dört yıllık süreçte sosyalist devrimci kadınlar olarak birleşik örgütlenebilme ve mücadele edebilmenin mümkün olduğunu ispatladık. Birleşik kadın devriminin ortak mirasını sahiplenme ve günümüzün faşist erkek egemen sisteminin kabul edilemez saldırılarına karşı birleşerek mücadele etme kaçınılmaz bir görevdir. Türkiye'de birçok kanaldan ilerleyen devrimci, feminist kadın mücadeleleri, yine Kürdistan'da gelişen kadın özgürlük mücadelesi, kadın gerillacılığı, çok önemli bir mücadele dinamiği olarak yaşam buldu. Garê'ye sefere gidip hezimetle dönen Türk faşist devleti, aynı zamanda kadın gerillaların iradesine çarptı. Aynı süreçlerde KBDH milislerimizin şehirlerde eylemleri gelişti. Faşizme, erkek egemen sisteme karşı ortak mücadele, faşizmi çok derinden yaralıyor, nefesini kesiyor. Tam da bu nedenle Erkek/Devlet sisteminden hesap soralım! Tecavüzcüleri, katilleri, kadın düşmanlarını kendimiz yargılayalım! Kadın direnişini yaygınlaştıralım, her yerde erkek egemenlikli sisteme darbe vuran ortak mücadele tarzını geliştirelim. Faşizme karşı birleşelim, çünkü Birleşik Kadın Direnişi, Faşizmi Yıkacaktır!"