20 Eylül 2024 Cuma

Kazanhan'ı katleden polis kırmızı bültene rağmen bulunamamış

Nihat Kazanhan'ı katleden özel harekat polisi Mehmet Nurbaki Göçmez'in kırmızı bültenle aranmasına rağmen bulunamadığı belirtildi. Kazanhan ailesinin avukatlarının talepleri kabul edilmedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2012 yılında özel harekat polisi Mehmet Nurbaki Göçmez tarafından vurularak katledilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan davasının 7'nci duruşması Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bir önceki duruşmalarda fail polis hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılmıştı. Görülen duruşmaya Kazanhan'ın anne ve babası, Şırnak Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Nihat Kazanhan'ın babası Mehmet Emin dinlendi. Kazanhan, fail polisin bir an önce tutuklanması gerektiğini ifade ederek, "Kırmızı bültenle arama çıkartılmış ancak mahkeme heyetinizin bununla ilgili bir çalışması var mı, fail neden bulunmuyor, tutuklanmasını istiyoruz" dedi.

Avukat Osman Cingöz de sanığın bulunması için ailesinin telefon kayıtlarının da incelenmesi talebinde bulunarak, "Sanık yakalanmıyor. Her seferinde bizde bir umut oluşuyor yakalandı mı diye. Bu yüzden mahkeme heyetinden talebimiz sanığın ailesinin telefon kayıtlarının incelenmesidir" ifadelerini kullandı.

DURUŞMA 25 EYLÜL'E ERTELENDİ
Savcılık, dosyadaki eksiklerin giderilmesini talep etti, avukatların failin ailesinin telefon kayıtlarının incelenmesi talebinin ise reddini talep etti.

Mahkeme heyeti de aile telefon kayıtlarının incelenmesi talebini reddedip dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 25 Eylül'e erteledi.