4 Ekim 2024 Cuma

'Kayyumu kabul etmeyen Boğaziçi'lilerin yanındayız'

Eğitim-Sen Adana Şubesi, atanan kayyumu kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle ve gözaltına alınan öğrencilerle dayanışma içerisinde olduklarını açıkladı.

Eğitim-Sen Adana Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını ve bunu protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Şube binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesi yerine, "Üniversiteye kayyum atanmasını tercih eden ve bu tercihinde ısrarcı olan siyasi iktidar, üniversitelerdeki demokratik, muhalif, eleştirel düşünceye karşı tavrını dün tüm açıklığıyla gözler önüne sermiştir. Bugün de erken saatlerde çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştır" dedi.

Rejimin ve rejime sadakatle itaat eden rektörlerin üniversitelere biçtiği kaftanı, hep birlikte yırtılabileceğini vurgulayan Kaya, "Akademisyeni, öğrencisi, idari ve teknik personeli ve taşeron işçisiyle üniversite bileşenlerinin demokratik talepler etrafında yan yana gelmesinin umudu nasıl çoğalttığını görüyoruz. Umudumuz arttıkça, korkuya hükmettiğini sananların iktidarlarını yitirme korkularına da daha fazla tanık oluyoruz" diye kaydetti.

Atanan kayyumu kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle ve gözaltına alınan öğrencilerle dayanışma içerisinde olduklarını söyleyen Kaya, "Tüm örgütlü gücümüzle sesimizi çoğaltıyoruz. Karanlığınıza, şiddetinize, kayırmacılığınıza, dayatmalarınıza alışmıyoruz, itiraz ediyoruz. Öğrencilere şiddeti, üniversite kapılarına kelepçeyi, kampüse polis çağırmayı üniversiteyi yönetmek sanan kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz" diye konuştu.