20 Eylül 2024 Cuma

Kayyuma karşı gençlik sokaklara çıktı

Hakkari'de belediyeye kayyum atanmasına karşı Hakkari, Urfa ve Adana'da sokaklara dökülen gençler, herkesi kayyum politikalarına karşı direnişe çağırdı.

Hakkari'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) belediye eşbaşkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınması ve belediyeye kayyum atanmasına karşı pek çok kentte halk sokakta.

HAKKARİ
Hakkari'nin Yüksekova'ya bağlı Orman, Kışla, Dize Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinde bir ara gelen gençler ara sokaklarda ateşler yaktı. Saatlerce eylem yapan gençlere polis, gaz bombaları, plastik mermiler ve tazyikli suyla saldırdı. Eylemdeki gençler de saldırılara taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Gece boyunca süren eylemlerde sık sık "Bijî berxwedana Colemêrg ê" "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Direne direne kazanacağız" ve "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı.

URFA
Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gençler birçok sokakta yolu trafiğe kapatarak yürüyüş yaptı. Gençler, ara sokaklarda alkış ve zılgıtlarla ses çıkarıp, sık sık "Direne direne kazanacağız", "Kürt halkı uyuma iradene sahip çık", "Kayyumlar bizi yıldıramaz" sloganları attı.

Gençler yaptığı açıklamada, "Kürdistan'da seçimde büyük bir yenilgi alan iktidar halkın iradesini tanımayarak Colemêrg'te kayyım atamıştır. Kayyumu ve kayyum zihniyetini kabul etmiyor ve tanımıyoruz. Wan ve Hilvan'da gasba geçit vermeyen halkımız Hakkari'de gasba geçit vermeyecek. Bütün yurtsever gençleri direnişe davet ediyoruz. Bijî berxwedana Hakkari. Direne direne kazanacağız" dedi.

ADANA
Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'nde bir araya gelen DEM Parti Adana Gençlik Meclisi, mahallenin sokak aralarında alkış ve zılgıtlarla ses çıkarıp, sık sık "Hakkari düşmedi, AKP düşecek", "Kürt halkı uyuma iradene sahip çık", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Kayyumlar bizi yıldıramaz",  "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Gençler, yaptıkları yürüyüşle Hakkari'deki irade gasbını kınadı.