20 Eylül 2024 Cuma

Kayyum darbesine karşı yarın Şemdinli'den yürüyüş başlayacak

Kayyum darbesine karşı Hakkari'de 13 Haziran günü yapılacak miting öncesi 3 gün sürecek yürüyüşün startı yarın Şemdinli'den verilecek.

Hakkari Belediyesine yönelik kayyum darbesine karşı 13 Haziran'da kentte düzenlenecek "Belediyeler halkındır gasba izin vermeyeceğiz" mitingi öncesi yürüyüş yapılacak. 3 gün sürecek yürüyüş yarın Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden başlayacak.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katılacağı yürüyüş yarın saat 13.00'te başlayacak. "Demokrasi için Colemêrg'e yürüyoruz" şiarıyla yapılacak yürüyüş Hakkari'nin ilçe, belde ve köylerini kapsayacak.

Yürüyüş kolu yarın Şemdinli ve köylerinde, 11 Haziran'da ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ve bağlı köylerinde olacak. 12 Haziran'da ise yürüyüş kolu Hakkari'nin Çukurca ilçesi ve bağlı köylerini ziyaret edecek. Çukurca'dan sonra aynı gün kent merkezine ulaşacak olan yürüyüşçüler, Hakkari halkını mitinge davet edecek.

MİTİNG 13 HAZİRAN'DA
13 Haziran'da Hakkari kent merkezinde bulunan Ulu Cami yanındaki alanda yapılacak mitinge, DEM Parti, bileşenleri ve ittifakları, Demokratik Topluk Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), DBP, Özgür Kadın Hareketi (TJA), demokratik kitle örgütleri de katılacak.