21 Eylül 2024 Cumartesi

'Kayıplarımızı unutmayacağız'

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta etkinliğine destek eylemi yapan İHD Ankara Şubesi, "Kayıplarımızı unutmayacağız" dedi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta etkinliğine destek eylemi düzenledi.
 
Dernek binası önünde yapılan eyleme insan hakları savunucularının yanı sıra HDP Milletvekilleri Kemal Bülbül ve Kemal Peköz, gazeteci Hüseyin Aykol, hasta tutsak yakınları katıldı. "700 haftadır adalet arıyorum" pankartının açıldığı eylemde gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı.
 
Eylemde açıklamayı okuyan İHD Ankara Şube yöneticisi avukat Saliha Şahin, kayıpların bulunması ve adaletin sağlanması talebiyle başlatılan direnişin bugün 700. haftasında olunduğuna dikkat çekti. Cumartesi Anneleri'nin eyleminin Türkiye'nin en uzun soluklu eylemi olduğunu ifade eden Şahin, eylemin birçok kente de yayıldığını hatırlatarak "700 haftadır, gözaltına alındıktan sonra varlığı inkar edilen insanlarımıza ne olduğunu soruyor, onları kaybedenlerin adil bir yargılama faaliyeti sonucunda cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. 
 
700 haftadır başta Galatasaray'da olmak üzere bir çok yerde dile getirdikleri taleplerin, demokratik toplumun temel değerlerine, Türkiye'nin anayasal normlarına ve uluslararası hukuk kurallarına dayanan meşru haklar olduğunu söyleyen  Şahin, "700. haftamız vesilesiyle bir kez daha ilan ediyoruz: Gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına ,vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Kayıplarımızı unutmayacağız. Gözaltında kaybedilenleri insanlarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.