20 Eylül 2024 Cuma

Kayıp ve tutsak yakınları iktidarı uyardı: Kürt halkının sabrını sınamayın

Tutsak ve kayıp yakınları Diyarbakır'da kayyum darbesine karşı eylem yaptı, "Kimse Kürt halkının sabrını sınamasın" dedi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği'ne (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasını protesto etti. Açıklamaya demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı.

Açıklamada sık sık "Bijî berxwedana gele Kurd' sloganı atıldı.

Açıklama metnini MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat okudu. AKP-MHP iktidarının yaklaşık 9 yıldır Kürt halkının iradesini gasp ettiğini söyleyen Canpolat, kayyumlarla Kürt halkına kendilerini yönetemeyeceklerinin söylenmek istediğini vurguladı.

Türkiye halklarına duyarlılık çağrısı yapan Canpolat, "Bugün yaşananlara karşı hep birlikte ses çıkarılması gerekiyor. Colemêrg'te yaşanan kayyuma sessiz kalmayın. Barış, huzur, demokrasi isteyen Türk ve Kürt toplumu bütün demokratik haklarını kullanmalıdır. Talebimiz Colemêrg belediye eşbaşkanının serbest bırakılması ve seçilmiş eşbaşkanların belediyeleri yönetmesidir. Büyük bir saygısızlık var. Kimse Kürt halkının sabrını sınamasın diyoruz" dedi.

Açıklama alkışlarla sona erdi.