3 Ekim 2024 Perşembe

'Katliamların hesabını soracağız'

DTK, HDP ve DBP heyeti, Hakkari'nin Duranlar Köyü'nde askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Şerali Dereli'nin ailesini ziyaret etti. DTK Eşbaşkanı Öztürk, "Bir gün bunların hesabını soracağız" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Duranlar Köyü'nde askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Şerali Dereli'nin ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) heyetine, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar da eşlik etti.

'BU ZİHNİYETİ 100 YILDIR TANIYORUZ'
Ziyarette konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Şerali'yi öldüren zihniyeti 100 yıldır iyi tanıyoruz. Bizleri ya helikopterden atıyorlar ya Roboskî gibi havadan vuruyorlar ya da panzerlerle eziyorlar. 'Kürt halkı için hukuk ve adalet yoktur' diyorlar. Kürt halkı olarak bizde katliamlarını not alıyoruz ve tarihe not düşüyoruz. Bir gün bunların hesabını soracağız. Acınız acımızdır. Başınız sağ olsun" dedi. 
 
Konuşmaların ardından Şerali Dereli'nin oğlu Sultan Ali Dereli, olayın nasıl yaşandığını anlattı.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise, "Bizler vekillerimiz ve partimizle yanınızdayız. Üzerimize ne düşerse hukuki açıdan da yerine getireceğiz. Başınız sağ olsun" dedi.

Heyette, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Sait Dede, DBP Van il eşbaşkanları, HDP Hakkari il ve ilçe Eşbaşkanları, HDP PM üyeleri yer aldı.