22 Eylül 2024 Pazar

Katledilen Pınar, failmiş gibi yargılama yapılıyor

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı, duruşmalar süresince fail Pınarmış gibi davrandı. Mahkeme heyeti ise Pınar'ın özel hayatını gözler önüne sererek yargılama yapmak istedi. Gültekin ailesinin avukatları Kübra Deniz Çelik, duruşmayı değerlendirdi. 

Muğla'nın Ula ilçesinde 16 Temmuz 2020'de kaybolan Pınar Gültekin'i katlettiği 5 gün sonra ortaya çıkan Cemal Metin Avcı'nın "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek" suçundan tutuklu, "delilleri karartmaktan" failin yakınları Mertcan Avcı, Selim Avcı, Ayten Avcı, Şükrü Gökhan Orhan ve Eda Avcı'nın ise tutuksuz yargılandığı davanın duruşması 20 Aralık'ta Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava, 24 Ocak 2022 tarihine ertelendi. Pınar'ın aile avukatlarından Kübra Deniz Çelik, son duruşma hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'SÜREKLİ HAKSIZ TAHRİK İÇİN İFADE DEĞİŞTİRME YOLUNU İZLEDİ'
Olayın üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala bir sonucun çıkmadığını ifade eden avukat Kübra Deniz, failin haksız tahrik indirimi almaya yönelik savunmada bulunduğunu dile getirdi. Jinnews'e konuşan Çelik, "Üç kere haksız tahrik savunmasını değiştirdi. Birinde Pınar'ın para istediğini, tehdide maruz kaldığını söyledi. Duruşmadaki ifadesinde Pınar'ın kendisine kesici aletle saldırdığı için öldürdüğünü söyledi. Cezaevindeyken bir mektup yazdı. Burada kendisinin uygunsuz videolarının çekildiğini ve bu sebeple Pınar'ı öldürdüğünü söyledi. Sürekli olarak haksız tahrik zeminini hazırlayarak ifade değiştirme yolunu izledi" şeklinde konuştu.

'SAVUNMA PINAR'IN ÖZEL HAYATININ DEŞİFRE OLMASI ÜZERİNEYDİ'
Adli Tıp Kurumu'ndan da gelen raporlarla, failin Pınar'ı hayattayken yaktığına dair raporun 30 akademisyen tarafından onaylandığı ve üst kurul raporunca sabit olduğunu vurgulayan Çelik, "Buna rağmen sanığın savunması 'Apple telefon şirketine müzekkere yazılsın, Pınar'ın bütün özel hayatı deşifre olsun' şeklindeydi. Geriye yönelik 2 yıl 8 aylık bir Whatsapp Apple geçmişini istedik. Burada sanki fail Pınarmışcasına bir süreç işletildi" ifadelerinde bulundu.

'HAKSIZ TAHRİK SAVUNMALARI HER ANLAMDA ÇÜRÜTÜLDÜ'
Bir önceki celse gelen verilerin Siber Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından bu celse çözüldüğünü söyleyen Çelik, düzenlenen raporda görsel ve metinlerde faile dair hiçbir veriye rastlanmadığını kaydetti. Çelik, haksız tahrik savunmaların her anlamda çürütüldüğüne dikkat çekerken, "Buna rağmen bu celsede yeniden 'Whatsapp'a, BTK'ye, Icloud'a müzekkere yazılsın, Pınar'ın bu sefer fotoğraflarını isteyelim' talebi geldi. Neyse ki hem savcının mütalaasında hem de mahkeme tarafından kabul görmedi. Ancak şu aşamada ATK'den itirazları söz konusuydu. ATK raporuna üst kurulun raporuna, toksikoloji raporlarına rağmen müzekkere yazılmıştı. Yeniden bekliyoruz sonucu. Gelince mütalaa için savcılığa tevdi edileceğini düşünüyoruz" dedi.

'AİLESİNE YÖNELİK SALDIRILAR DEVAM EDİYOR'
Çelik, sanık son sözü aldığında katılan vekillerden Rezan Epözdemir'e daha önce de yaptığı gibi saldırıda bulunduğuna, ancak hakimin müdahale etmediğine veya geç ettiğine değindi. Ardından salondaki tüm vekillerin duruşmayı terk ettiğini aktaran Kübra, "Burada katılan vekilin şahsına yönelik saldırılar var. Geçen celse de Pınar'ın annesine yönelik bir soruşturma açılması söz konusuydu, duruşmada verdiği tepki sebebiyle. Olay şahsileştirilerek katılanın ailesine yönelik de bu saldırılar devam ediyor" sözlerine yer verdi.

'GELECEK DURUŞMADA HAZIR EDİLECEKLER'
Sanıklardan Mertcan Avcı'nın yaklaşık 5 ay tutuklu kaldığını hatırlatan Çelik, bu süreçte ailenin diğer üyelerinin ise ancak "kanun yararını bozma" başvurusundan sonra yargılamaya dahil edildiklerinin altını çizdi. Kübra, "Şartları Mertcan Avcı ile aynı olmasına rağmen bu taleplerimiz reddedildi. Hiçbir farklılık söz konusu değildi. Bu celsede de aynı şeyler söz konusu. Gelecek duruşmada hazır edilecekler" dedi.