23 Eylül 2024 Pazartesi

"Kardeşlik İşçisi Cemil Yıldız" kitabı 1 Şubat'ta okurla buluşacak

Suruç'ta katledilen Cemil Yıldız anısına hazırlanan "Kardeşlik İşçisi Cemil Yıldız" kitabı yayınlanmak üzere. Kitabın tanıtımı, Cemil Yıldız'ın doğum günü olan 1 Şubat'ta BEKSAV'da yapılacak.
Cemil Yıldız, 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç'ta DAİŞ'in düzenlediği canlı bomba saldırısında katledilen 33 devrimciden biri.
 
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) "Beraber savunduk, beraber inşa ediyoruz" kampanyasına katılmak için İstanbul'dan yola çıkan Cemil Yıldız, 59 yaşındaydı. Rojava devrimine büyük bir inançla bağlı olan Cemil Yıldız, devrimin bir parçası olmak istiyordu. 
 
Hayat yoldaşı Sultan Yıldız, Cemil Yıldız anısına bir kitap hazırladı.
 
"Kardeşlik İşçisi Cemil Yıldız" kitabı, Ceylan Yayınları tarafından  1 Şubat'ta okurla buluşturuluyor.
 
Cemil Yıldız'ın ailesi, akrabaları ve yoldaşlarının anılarından oluşan kitap da, Yıldız'ın bir portresi yer alıyor. Okurlar, cezaevinde rehin tutulan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun Cemil Yıldız'la ilgili tanıklığını da kitapta bulabilecek.
 
'YÜZLEŞME VE ADALET MÜCADELESİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ'
 
Ceylan Yayınları, kitabı okurla buluşturmanın kendileri için çok özel bir anlamı olduğuna dikkat çekiyor ve "Cemil yoldaşa vefa borcumuzu ödemenin bir biçimi" diyor.
 
Yüzleşmenin gerekliliğine dikkat çeken Ceylan Yayınları, önsözde şu notu düşüyor: "İktidarın, bu toprakların gerçeklerini yok saymasına karşı hatırlamak çok önemli. Çünkü, hatırlamanın yüzleşmek için gerekli olduğunu biliyoruz. Adalet mücadelesi için de yüzleşmek şart. Kardeşlik İşçisi Cemil Yıldız kitabının yüzleşme ve adalet mücadelesine bir katkı sunacağına inanarak siz okurlarımızın dikkatine sunuyoruz."
 
Ceylan Yayınları daha önce de Suruç katliamı ile ilgili olarak şu kitapları okurla buluşturmuştu:
" Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak-Mehmet Lütfü Özdemir, Cesur Babam İsmet Şeker-Dilek Şeker, Adı Hogir'di-Süleyman Özkan ve Kobanê’ye Gitmek-Arzu Demir."
 
KİTABIN TANIMI DOĞUM GÜNÜNDE YAPILACAK
 
"Kardeşlik İşçisi Cemil Yıldız" kitabının tanıtımı, Cemil Yıldız'ın doğum günü olan 1 Şubat'ta yapılacak.
 
Suruç Aileleri İnisiyatifi, 1 Şubat günü saat 19.00'da BEKSAV'da bir etkinlik düzenleyecek.