3 Ekim 2024 Perşembe

Kanser hastası tutuklu Covid-19'a yakalandı

Diyarbakır 1 No'lu Hapishanesi'nde kanser hastası tutuklu Necmettin Ayan Covid-19'a yakalandı. Ayan'ın ailesi 4 yıldır tutuklu olan Ayan'ın kaldığı koğuşların 8 kişilik olmasına rağmen 18 kişi kaldığını ve koronavirüsün yayılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Diyarbakır 1 No'lu Hapishanesi'nde tutulan kanser hastası Necmettin Ayan Covid-19'a yakalandı. 

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Ayan'ın ailesi koğuşlarda kapasitenin üstünde tutuklunun bulunduğnu söyledi. 

Adli bir suçtan tutulan kanser hastası Ayan, kaldığı koğuşta rahatsızlanması sonucu geçen hafta hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan Ayan, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

'8 KİŞİLİK KOĞUŞLARDA 18 KİŞİ KALIYOR'
Kaldırıldığı hastanede altı gündür tedavi gören Ayan'ın kızı Derya Ayan, babasının kanser hastalığının yanı sıra nefes darlığı, akciğer, şeker, tansiyon gibi birçok kronik hastalığının olduğunu söyledi. Hapishanede hijyen kurallarına uyulmadığı için tutukluların risk altında olduğunu ifade eden Ayan, 8 kişilik koğuşlarda 18 kişinin kaldığını kaydetti.

'KORONAVİRÜSÜN YAYILMASI KAÇINILMAZ'
Babasının hayatından endişe duyduğunu belirten Ayan, "Babam 4 yıldır cezaevinde ve 2 yıl önce cezaevinde kansere yakalandığını öğrendik. Birçok hastalığı var, şimdi de koronavirüse yakalandı. Babamın bulunduğu cezaevinde kapasitenin üstünde tutuklu kalıyor. Koronavirüsün yayılması kaçınılmaz" ifadesinde bulundu.