25 Eylül 2024 Çarşamba

Kanar: Müvekillerimiz adil yargılanma hakkı için açlık grevinde

Savcı Selim Mehmet Kiraz'ın öldürülmesi davasında itirafçı beyanıyla ağırlaştırılmış hapis cezası alan Av. Murat Canım ile Mustafa Koçak'ın aileleri ve avukatları İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bir itirafçının beyanlarıyla haklarında ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl ağır hapis cezası verilen avukat Murat Canım ve Mustafa Koçak'la ilgili olarak İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde avukatları ve aileleri tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Avukat Murat Canım'ın avukatı olan Ercan Kanar, Canım'ın yargılanma sürecini engizisyon mahkemelerine benzeterek, "İlk önce karar veriliyor sonrasında şeklen yargılama yapılıyor. Bu bir hukuk skandalıdır. Engizisyon mahkemelerinin tıpa tıp aynısıdır" dedi. Kanar, devletin intikam güdüsüyle bir yargılama yaptığına dikkat çekerek, "Tehdit ve zorla yalancı kişiler yaratılarak müvekkilim ceza aldı. Adil ve yeniden yargılanma için elimizden geleni yapacağız. Biz bu davayı AİHM'e uluslararası mahkemelere gerekirse Birleşmiş Milletler'e de taşıyacağız" diye konuştu.

Kanar, süresiz açlık grevinde olan Canım'ın eylemi neden yaptığına dair şunları söyledi: "Müvekkil, adil ve yeniden yargılanma talebiyle, tehdit ve zorla yalancı kişiler yaratılarak insanların kişiliksizleştirmeye karşı ve ailesinin bir yalan yüzünden hedef haline getirilmesine karşı süresiz açlık grevi yapıyor."

Sonrasında söz alan eşi Figen Canım, "Eşim gözümün önünde eriyor. Ben çocuklarımla ayakta kalmaya çalışıyorum, mahallede bize terörist muamelesi yapılıyor. Eşim yalan ifadelerle tutuklandı. Vicdanlı insanlardan eşimin sesini duyurmasını istiyorum" diye kaydetti.