20 Eylül 2024 Cuma

Kaldıraç'tan adliye önünde eylem:  1 Mayıs, Gezi, Taksim bizim

Gezi direnişinin 11.yılında Taksim'e pankart açan Kaldıraç üyesi iki kişi adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Adliye önünde yapılan açıklamada, Gezi direnişinin onur olduğu kaydedildi. 

Kaldıraç hareketi Gezi direnişinin 11. yılında Taksim'de pankart açan ve gözaltına alınan iki Kaldıraç üyesi için İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapıldı. 31 Mayıs akşamı gözaltına alınan devrimciler bir gece nezarette tutulduktan sonra bugün İstanbul Adliyesi'nde savcılığa çıkarıldı. Gözaltına alınan devrimciler, yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı. 

"1 Mayıs, Gezi, Taksim bizim. Biz Geziciyiz, siz gidici" pankartının açıldığı eylemde, Gezi'nin 11. yılında Taksim meydanında çekilmedik barikat, kapatılmadık sokak kalmadığı hatırlatıldı. EHP Gençliği, Devrimci  Gençlik Dernekleri, Proleter Devrimci Duruş ve İşçi-Sen'in de katıldığı eylemde, "Sınırları kabul etmeyip, bir adım daha atanlar, biz Geziciler yine oradaydık. Tüm ablukaya rağmen Taksim Meydanına Berkin'i, Abdullah'ı Ethemi, Ahmet'i, Medeni'yi, Hasan Ferit'i, Mehmet'i, Ali İsmail'i taşıdık; Bu meydan bizim, "Taksim Meydanı'nı kapatanlar bilsinler; hiç beklemedikleri anlarda zafer şarkılarıyla geleceğiz diyerek pankartımızla seslendik. Pankartı asan 2 ortağımız dün gözaltına alındı ve bugün savcılığa çıktılar. Bu saldırı, Gezi'de milyonlar olanların iradesine, bu iradeyi hiçbir yasağı kabul etmeyerek meydanlara taşıyanlara saldırıdır. Bu saldırı direnişimizle gidecek olanların, Saray'ın, Gezicilere saldırısıdır. Gezi direnişi onurdur! Gezi direnişinin bir parçası olmak, savunmak suç değildir! Biz geziciyiz, onlar gidici. Arkadaşlarımızı aldık, 1 Mayıs tutsaklarını da alacağız!"