22 Eylül 2024 Pazar

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerini haykırdı

İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerini tek tek okuyan sokakta okuyan İstanbullu kadınlar, sözleşmeden ayrılma kararını tanımadıklarını haykırdı. Kadınlar, sözleşme gerektiği gibi uygulanana ve erkek şiddeti son bulana kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi. 

İstanbul'da kadınlar bugün de sokaklara döküldü. İstanbul Sözleşmesi'nin maddeelerini tek tek haykıran kadınlar, mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. 

AVCILAR
Avcılar Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'ni, kazanılmış hakları ve yaşamları için birkez daha Deprem Anıtı önünde buluştu. "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankartı ile buluşan kadınlar, süpürge, bendir ve İstanbul Sözleşmesi'nin taleplerinin yer aldığı dövizler taşıdı. 

"İstanbul Sözleşmesi bizlerin yıllardır süren mücadelesi sonucu yazıldı. Çıkma kararını asla tanımıyoruz. İstanbul Sözleşmesi gerektiği gibi uygulanana, erkek şiddeti son bulana kadar mücadelemiz devam edecek" diyen kadınlar, tek tek söz alan kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerini okudu. Kadınlar eylemlerini, "Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula", "Kadın cinayetleri politiktir", "Susmuyoruz,  korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları, alkış ve zılgıtlarla eylemlerini sonlandırdı. 

ÜSKÜDAR
Üsküdar İskelesinde, "İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" diyen kadınlar, bir gece yarısı hayatları ve haklarında tek adamın karar veremeyeceğini kaydetti. 

Kadınlar, "Bir gece yarısı kadınların hayatları, hakları hakkında sözleşmeden çekilme kararıyla söz sahibi olacaklarını sandılar. Bu kararı tanımıyoruz" dedi.

KADIKÖY
Kadıköy'ün tarihi Yel Değirmeni Mahallesi'nde bir araya gelen kadınlar, halka yönelik konuşmalarla yürüyüş yapmak istedi. Ancak kadınların yürüyüş engellendi. 

Bunun üzerine "İstanbul Sözleşmesi uygulansın" yazılı pankart ile buluşma noktası olan Karakolhane Çeşme önünde açıklama yapan kadınlar, açıklama yaparak İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.