22 Eylül 2024 Pazar

Kadınlar Eskişehir'den haykırdı: Asla vazgeçmeyeceğiz

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Eskişehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde yaptıkları açıklamada; "Haklarımızdan, hayatlarımızdan ve birbirimizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu'nun (EDKP) çağrısı ile kadınlar, Eskişehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Dondurucu soğuğa rağmen gerçekleştirilen eylemde kadınlar, "İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz" dedi. 

Basın metnini Mizgin Teymur okudu. "Tek adamın gerici, ırkçı, tarikatçı güçlerin taleplerini karşılamak suretiyle kendi iktidarının bekasını sağlama çabasına peşkeş çekildi İstanbul Sözleşmesi" diyen Teymur, "Bu topraklarda en son ihtiyacımız olan şey kadınları yasal korumalardan mahrum bırakmaktır. Şiddet her yanımızı sarmışken, üstelik şiddettin boyutlarının ya da çeşitlerinin herhangi bir kaydı, incelemesi, araştırması yokken İstanbul Sözleşmesinden çekilmek, kadınların eşit ve özgür bir yaşam hakkını tanımamanın ilanından başka bir şey değildir" dedi. Teymur, İstanbul Sözleşmesinin taraf devletlere kadına karşı şiddeti önleme, şiddet kurbanlarını koruma, failleri kovuşturma ve şiddeti önleyici tedbirleri alacak iyileştirmeler yapma sorumluluğunu yüklediğini hatırlattı.

Teymur, "Ne zaman evleneceğimizi, kaç çocuk doğuracağımızı size sormayacağız! Bir kere daha, her zaman ve her yerde yaptığımız gibi tekrar ediyoruz; iktidarın kadınlara karşı açtığı savaşta kaybeden biz kadınlar olmayacağız. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz! Haklarımızdan, hayatlarımızdan ve birbirimizden asla vazgeçmeyeceğiz" diye vurguladı.

Açıklama sonrasında kadınlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kapısına 'Kadınlar tarafından mühürlenmiştir' yazısı asmak istedi. Polisin engelleme girişimine rağmen kadınlar, yazıyı astı. Eylem, slogan ve alkışlarla son buldu.