22 Eylül 2024 Pazar

Kadını katletmeye çalışan polis hakkında ömür boyu hapis istemi

Antalya'da Şenay Y.'yi katletmeye çalıştığı için tutuklu yargılanan polis Süleyman Tümbek'in yargılandığı davada mahkeme tutukluluğuna devam kararı verirken, Şenay Y.'nin avukatları ömür boyu hapis cezası verilmesini istedi. 

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 2020 yılının Ağustos ayında, Şenay Y.'yi kesici aletle katletme girişiminde bulunan polis Süleyman Tümbek hakkında Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 3. duruşması görüldü.

Duruşmaya, tutuklu sanık Süleyman Tümbek Ses  ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, şikayetçiler ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Avukat  müvekkili Şenay Y. ile sanık arasında husumet bulunduğunu belirterek, "Müvekkilim bu olay sebebiyle hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmıştır. Çok sayıda bıçak darbesi almıştır. Bu nedenle, eylemin kasten insan öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturduğu düşüncesindeyiz ve bu şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Süleyman Tümbek'in olay günü katılanlara yönelik olarak 'Sizinle işim daha bitmedi' diyerek tehditte bulunduğunu belirterek, "Sanığın katılan Şenay Y.'ye yönelik gerçekleştirmiş olduğu eylemde darbe sayısı, meydana gelen yaralanmanın niteliği ve öldürmeye elverişli aletin kullanılması da nazara alınarak 'kasten öldürme' suçu ile cezalandırılması talep olunur" dedi.

Mahkeme heyeti, ömür boyu hapsi istenen sanığın tutukluluğuna devam karar verirken, avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.