22 Eylül 2024 Pazar

Kadını katletme girişimine 20 yıla kadar hapis cezası

İstanbul'da bir kadını yüzüne kimyasal madde dökerek katletme girişiminde bulunan Mehmet Yıldız hakkında, "canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 

İstanbul Avcılar ilçesinde 5 Ekim 2021 tarihinde Yasemin Uzunçelebi'yi kendisiyle birlikte olmayı reddettiği için katletme girişiminde bulunan Mehmet Yıldız hakkında iddianame hazırlandı. 

Uzunçelebi tarafından reddedilen Yıldız genç kadını tehdit etmiş gece saatlerinde ise evine girerek yüzüne kimyasal madde döküp kaçmıştı. Hastaneye kaldırılan kadının yüzünün bir kısmı kemiklerine kadar eridi ve genç kadın görme yetisini kaybetti.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Mehmet Yıldız'ın Yasemin Uzunçelebi'yi öldürmek amacıyla canavarca hisle yakıcı ve yanıcı nitelikteki kimyasal maddeyi müşteki kadına fırlattığı kaydedildi.

Müşteki Uzunçelebi'nin kimyasal maddeli saldırının ardından vücudunda hayati tehlike oluşturacak nitelikte birçok yanık oluştuğu da iddianamede kaydedilerek "Müştekinin söz konusu eylem sonucu kaldırıldığı hastanede hayati tehlikesi devam eder nitelikte yoğun bakımda bulunduğu ve ifadesinin alınamadığı" ifadeleri kullanıldı.

Hazırlanan iddianame kapsamında Mehmet Yıldız hakkında "canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanık Mehmet Yıldız'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.