25 Eylül 2024 Çarşamba

Kadın Komünarlar Birliği: Kadın kurtuluş mücadelesinin korkusuz bir neferini uğurluyoruz

Kadın Komünarlar Birliği, Til Temir'de işgalcilere karşı savaşta ölümsüzleşen DKP/BÖG komutanlarından Göze Altunöz (Aynur Ada) ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Kadın kurtuluş mücadelesinin korkusuz bir neferini, her cephede, bulunduğu her alanda patriyarkal kapitalizme karşı savaşmış, kendinden önce ölüme gülerek yürüyenlerin bayrağını devralmış Aynur'u uğurluyoruz" dedi.

Kadın Komünarlar Birliği, 6 Kasım'da Til Temir işgalcilere karşı savaşta yaşamını yitiren DKP/ BÖG komutanlarından Göze Altunöz (Aynur Ada) ile ilgili açıklama yayınladı.

Göze Altunöz'ün hayatı hakkında bilgi verilen açıklamada, "Aynur yoldaş, 31 Mayıs 1994 tarihinde Tekirdağ, Keşan'da memur bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ankara'da büyüyen Aynur yoldaş, lise çağında Devrimci Liselilere örgütlendi. Örgütlendiği günden, bu güne bir gün olsun devrimci mücadeleden şaşmadan mücadele yürüttü. Daha sonra İstanbul'da, Galatasaray Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden geçtiği, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken, örgütün Kasım Atılımı kararıyla birlikte ilk gerilla grubunda yer aldı" denildi. 

Altungöz'ün, Süluk, Hol, Minbic'teki cephelerde savaştığı belirtilen açıklamada, aldığı görevler "Mahir Arpaçay Taburu'nunda uzun süre komutanlık görevini üstlendi. DKP MK'sinde ve HBDH içerisinde görev yaptı. DKP'nin ve Kadın Komünarlar Birliği'nin kuruluşunda rol aldı" şeklinde sıralandı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aynur Yoldaş, savaşa girdiği günden itibaren, parti çizgisinden bir an olsun sapmadı. O, adını aldığı Aynur Sertbudak'ın mücadelesini, kendi mücadelesiyle bütünleştirdi. Tüm sapmaların karşısında Komünar bir ruhla savaştı. O sadece halkların ve kadınların değil aynı zamanda, partisinin de örgüt savaşçısı oldu. Tüm gericiliklere, disiplinsizliğe, ikircikliliğe, sırtını döndü. Aynur Ada, DKP'nin savaş çizgisinin devamcısı ve komutanıydı. Devrimci çizginin dışına adımını atmadan, kendinden önce ölümsüzleşenlerin mücadelesini kendi hayatına katarak yolunu yürüdü. Eylem'in, İdil ve Zahide'nin, günler öncesinde yitirdiğimiz kavga yoldaşımız Ceren'in bayrağının onurlu bir taşıyıcısı oldu.

"Patriyarkal kapitalizmin, T.C işgalciliğinin, AKP faşizminin karşısında zaferin, can-ı bedeline de olsa silahlı mücadeleyle kazanılacağını bilerek savaştı ve o, silahını bir gün olsun bırakmadı. Konur'da, Kadıköy'de, Rojava'nın her bir yanında ve dağlarda mücadele etti. 

"Bugün; Kadın Komünarlar Birliği'nin Merkezi Üyesini, gözü kara cesur bir devrimciyi, partinin donanımlı bir kadrosunu, DKP'nin kuruluşundan itibaren üyesi olan en genç yoldaşımızı uğurluyoruz. Bugün, Mehmet Kurnaz'ın en iyi öğrencisini, Eylem'in, İdil ve Zahide'nin komutanını, Birleşik Özgürlük Güçleri'nin en iyi sabotajcılarından birini Aynur Ada'yı uğurluyoruz. Kadın kurtuluş mücadelesinin korkusuz bir neferini, her cephede, bulunduğu her alanda patriyarkal kapitalizme karşı savaşmış, kendinden önce ölüme gülerek yürüyenlerin bayrağını devralmış Aynur'u uğurluyoruz. Tüm yoldaşlarının hafızasına genç yaşta kuşandığı cüreti ile kazınan yoldaşımızın adını, yılmaz bir kadın devrimcinin adını, işgalci T.C faşizmi yıkılana, patriyarkal kapitalizm son bulana kadar her yere taşıyacağız."

"Minbiç'te, Serekaniye'de, özgür alanlarda Aynur'un kurşun sesi düşmanın kulağındadır! O sesin Türkiye'deki yankısı olacağız. Aynur Ada'nın 'Biz burada ölümsüzleşsek bile, bayrağımızın, Ankara'da, İzmir'de, Türkiye metropollerinde, fabrikalarında dalgalanacağı inancındayız' diye ifade ettiği kararlıkla haykırıyoruz; Ya zafer ya zafer!"