22 Eylül 2024 Pazar

Kadın katilini aklamak için 'soy bağı' araştırılacak

Muhterem Akbulut'un evli olduğu Hasip Akbulut tarafından katledilmesine ilişkin davada sanık avukatları çocukların 'soy bağının' araştırılması için dava açtı. Kadın katilini aklama çabasındaki avukatları, DNA sonucunun haksız tahrik indirimi sağlayacağını iddia etti.

Muhterem Akbulut'un evli olduğu Hasip Akbulut tarafından katledilmesine ilişkin davanın 5'inci duruşması Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada Muhterem'in avukatı Elif Tirenç İpek Ulaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili Turhan Bağrıyanık, sanık avukatları hazır bulunurken, sanık Hasip Akbulut da tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Sanık avukatlarından Fırat Tayfur, Diyarbakır 2'inci Aile Mahkemesi'ne soy bağı reddi davası açtıklarını söyledi. DNA testi sonuçlarının haksız tahrik indirimi sağlayacağını iddia eden sanık avukatı, tahliye talebinde bulundu.

'DOSYA SÜRÜNCEMEDE KALACAK'
Muhterem'in avukatı Elif Tirenç İpek Ulaş, Diyarbakır 2'inci Aile Mahkemesi'nde açılan dosyanın mahkemeye bir yenilik katamayacağına dikkat çekerek, bu dosyanın beklenilmesinin davayı sürüncemede bırakacağına dikkat çekti. Ulaş, sanığın cezalandırılması talebinde bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili avukat Turhan Bağrıyanık da sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken, Aile Mahkemesi'ndeki dosyanın bir yenilik getirmeyeceğini belirterek mütalaa için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini istedi.

Savcılık Diyarbakır 2'inci Aile Mahkemesi'nde açılan dosyanın bir örneğinin UYAP'tan gönderilmesinin istenilmesi ve sanığın tutukluluk halini talep ederken, mahkeme heyeti duruşmayı 2 Haziran'a erteledi. Mahkeme kadın katili Hasip Akbulut'un tutukluluk halinin devamı yönünde karar verdi.