22 Eylül 2024 Pazar

Kadın katili Ümitcan Uygun'un dosyaları birleştirildi

Aleyna Çakır'ın ardından Esra Hankulu'nu katleden Ümitcan Uygun hakkında "tehdit ve konut dokunulmazlığını ihlal" suçlamasıyla açılan dava ile "bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlamasından açılan davalar birleştirildi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 3 Haziran 2020'de katledilen Aleyna Çıkar'a sosyal medyada canlı yayın yaparak şiddet uygulayan Ümitcan Uygun hakkında açılan "tehdit ve konut dokunulmazlığını ihlal" davasının 6'ıncı duruşması Ankara 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, Aleyna'nın ailesi ve avukatlarının yanı sıra çok sayıda kişi katılırken fail Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun katletmekten tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Failin avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada mahkeme başkanı, Aleyna'yı canlı yayında şiddete maruz bırakan Ümitcan Uygun'un o anları dijital medyada canlı yayınlamasıyla ilgili, "Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma" ve "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava dosyasının mevcut dosya ile birleştirilmesine karar verdi.

Birleştirilen dosyaların sanığa ulaştırılması kararı alan mahkeme başkanı, duruşmayı 28 Ocak'a erteledi.