22 Eylül 2024 Pazar

'Kadın cinayetlerinden bıktım' sergisi

Emektar Daktilo Dergisi okurları, "#bıktımdiyorsan yan yana gelelim" şiarıyla, kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren kadınların fotoğraf ve hikayelerinden oluşan sergi düzenledi. 

Emektar Daktilo Dergisi okurları, Esenyurt Nazım Hikmet Parkı'nda kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren kadınların fotoğraf ve hikayelerini sergiledi. 

8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününde Emektar Daktilo Dergisi okurlarının başlattığı "#bıktımdiyorsan yan yana gelelim" sloganı kapsamında yapılan etkinlik ile ilgili şu açıklama yapıldı: "Kadın cinayetleri artık sıradan, alışılmış ve kanıksanmış bir hale geldi. Paylaşılan birkaç resim ve istatistikten ibaret bir ritüel anlayış ile bu kan durmayacaktır. Katledilen kadınların hayat hikayelerine bakalım. Hepsinin ortak noktası, ataerkil kapitalist düzenin erkeğe verdiği zihniyetin kurbanı olmalarıdır. Kıskançlık, şiddete uğradığı için boşanma, basit bir tartışma, erkeğin her dediğini yapmama v.b yüzlerce sebep. Sistem, erkeğe 'kadınlar kölesi olmaktan' vazgeçerse ölümü hak etme zihniyetini daha çocuk yaştan veriyor.

Kadın cinayetleri insanların iyi ya da kötü olmasıyla, duyarlı ya da duyarsız olmasıyla açıklanamaz ve sadece duyarlılıkla yok edilemez. Bugün 8 Mart kadınların birlik mücadele ve dayanışma günü. Kadın cinayetlerini ortadan kaldırmak için tek çare ataerkil kapitalizme karşı 365 gün kadın mücadelesinin yükselmesidir"