6 Ekim 2024 Pazar

Jandarma köylülerin çadırlarını söktü,parçaladı: Cengiz kanunları işliyor

Sabaha karşı jandarma İkizdere köylülerinin nöbet alanına baskın yaptı, çadırları söktü, parçaladı. Ancak köylülerin daha erken saatte ve daha kalabalık bir şekilde nöbet alanında yerlerini aldı. Köylüler, askerlerin Cengiz Holding'in iş makinelerini koruduğunu, kendilerine saldırdığını yineledi. 

AKP'li Cengiz Holding'in İkizdere'de yapmak istediği taş ocağı projesine karşı köylülerin direnişi sürüyor. Köylüler defalarca jandarma saldırısına uğradı, sürüklenerek gözaltına alındı, sosyal medyada haklarında karalama yapılarak direniş kırılmaya çalışıldı. Ancak köylülerin kararı da direniş de kırılamadı. 

Pandemi bahanesiyle ilan edilen sokağa çıkma yasağını tanımayan köylüler, sabahın ilk ışıklarında nöbet alanında yerini almaya devam ediyor. 

'KENDİ ARAZİMİZE KURDUĞUMUZ ÇADIRLARI SÖKTÜLER'
Sabaha karşı 02.30'da jandarma köylülerin çadırlarının bulunduğu nöbet alanına baskın yaptı; çadırları söktü, parçaladı, alanı talan etti. O anları videoya çeken bir köylü, "Kendi tapulu arazimize kurduğumuz çadırlarda jandarma arama yaptı. Bu cesareti kimden aldılar bilmiyoruz? Biz ışıklarımızı yaktığımızda koşarak çadırdan uzaklaştılar" dedi.

Öte yandan başka bir köylü çadırların sökülmekle kalmadığını parçalandığını ve hepsinin alındığını kaydetti. 

'CENGİZ'İN MAKİNESİNİ KORU, İNSANLARA NE OLURSA OLSUN'
Ancak jandarmanın saldırısı köylüleri yıldıramadı. Köylüler daha erken saatte ve daha kalabalık şekilde nöbet alanında yerlerini aldı. Şikayet için jandarmaya gittiklerini ve "biz yaptık" yanıtıyla karşılaştıklarını belirten bir köylü, konuya ilişkin evrak istediklerini ancak savcılığa yönlendirildiklerini kaydetti. Köylü, "T.C. kanunları değil Cengiz kanunları işliyor, polis devleti kanunları işliyor. Böyle vicdansızlık olmaz ki, yangından mal kaçırır gibi. Git Cengiz'in makinesini koru, insanlara burada ne olursa olsun" diye vurguladı.