23 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir'deki tartışmalara HDP'li vekil Çepni'den yanıt: Rant kavgasına HDP'yi alet etmeyin

İzmir basınında bugün çıkan "HDP-CHP ittifakı" açıklamalarına ilişkin açıklama yapan HDP İzmir milletvekili Murat Çepni, "HDP hiç kimseye, hiçbir partiye 'açık çek' vermemiştir. Gerek demokratik kamuoyunun talebi, gerekse de 'tek adam diktatörlüğünün geriletilmesi' için, hiçbir pazarlık yapmadan, tamamen kendi siyasi ilkeleri doğrultusunda hareket edilerek karar vermiştir" dedi.
HDP İzmir milletvekili Murat Çepni, CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı'nın açıklamalarının ardından yerel ve ulusal basında "HDP-CHP ittifakı" başlıklarıyla çıkan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Yeniçağ Gazetesi'nden Sözcü'ye kadar atılan manşetlerin hiçbirinin HDP ile ilgisi olmadığını belirten Çepni, AKP'nin adayının "İzmir'i tanınmaz hale getireceğiz" sözünü hatırlattı ve ekledi:
 
"Çok doğru bir itiraf! Çünkü bunlar İstanbul'u tanınmaz hale getirdiler. Çünkü bunlar Ankara'yı tanınmaz hale getirdiler. Çünkü bunlar Ayder’i, yaylaları, kentleri tanınmaz hale getirdiler. Sonra çıkıp utanmadan 'Biz İstanbul'a ihanet ettik', 'Biz Ayder’e ihanet ettik' dediler."
 
İktidarın İzmir ile ilgili projelerinin "Folkart, NEF, Cengiz-Kolin-Limak İnşaat" gibi inşaat şirketlerini ihya etme amacı taşıdığına dikkat çeken Çepni, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini de eleştirdi. 
 
HDP KİMSEYE AÇIK ÇEK VERMEDİ
 
"Üzerinde asıl kavgası verilen şey İzmir’in rantını ele geçirme, İzmir’i inşaat şirketlerine teslim etme kavgasıdır" diyen Çepni, açıklamasında şunları belirtti:
"Bu kavgayı HDP üzerinden yapmak, en hafif deyimle etik-dışılıktır. Bir kez daha, hırsızlıklarını, yağmacılıklarının üzerini milliyetçilikle, şovenizmle örtmek istemektedirler.  HDP hiç kimseye, hiçbir partiye 'açık çek' vermemiştir. Gerek demokratik kamuoyunun talebi, gerekse de 'tek adam diktatörlüğünün geriletilmesi' için, hiçbir pazarlık yapmadan, tamamen kendi siyasi ilkeleri doğrultusunda hareket edilerek karar vermiştir."
 
HDP İzmir milletvekili Murat Çepni, "demokratik, halkçı, katılımcı bir yerel yönetim, rantı-talanı değil, ekolojik, kültürel ve tarihi çeken değil, tüm kentlilerin eşit ve adil şekilde yararlanmasını sağlayan bir siyasetin peşinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Yerel seçim çalışmamızın ajandası bu mücadeledir. İzmirlilerin bu ilkeler etrafında bir araya gelmesini sağlamak siyasetimizin temel amacıdır. Ancak bu sayede İzmir’i tanınmaz hale getirenlere karşı, İzmir’i savunabiliriz; biz bu inançtayız" diye konuştu.
 
Cepni, İzmir halkının, "rezil, ikiyüzlü milliyetçilik-ulusalcılık oyunu"nu boşa çıkaracağını ve “tek adam diktatörlüğü”ne, beton-asfalt belediyeciliğine, İzmir’i tanınmaz hale getirmek isteyenlere gereken cevabı da vereceğini belirtti.