20 Eylül 2024 Cuma

İzmir'de Suruç çalışması yürüten gençlere polis saldırdı

İzmir'de "Suruç için adalet herkes için adalet" yazılaması yapan sosyalist gençlere polis saldırdı, darp etti. Gençleri tehdit eden polis SGDF üyesi Enes Güleli'yi gözünden yaraladı. Saldırılar karşısında geri adım atmayacaklarını söyleyen sosyalist gençler, 20 Temmuz'da alanlara çağırdı. 

Suruç katliamının 9. yılı çalışmaları kapsamında İzmir'de "Suruç için adalet herkes için adalet" yazılaması yapan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine polis saldırdı, darp etti. 

SGDF üyeleri Sezgin Zevkibol ve Enes Güleli, Buca Şirinyer'de yol kenarında yazılama yaptıkları sırada saldırıya maruz kaldı. ETHA'ya yaşananları aktaran Zevkibol, "Yanımıza polis aracı yanaştı. Bir anda polisler indi. Uyarmadılar da. Üzerimize atladılar. Arkadaşımız (Enes Güleli) gözünden yaralandı"dedi. 

'AVUKATLARIMIZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK'
Polislerin darbın ardından gözaltına almakla tehdit ettiğini, GBT kontrolü adı altında uzun süre orada beklettiklerini belirten Zevkibol, "Daha sonra gittiler. Giderken de 'siz afiş de yapıyorsunuzdur' dediler. Darp raporu için Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesindeyiz. Avukatlarımız da suç duyurusunda bulunacak" ifadelerini kullandı. 

Söz konusu saldırının Suruç için adalet mücadelesini engellemek amaçlı olduğunu kaydeden Zevkibol, geri adım atmayacaklarını kaydetti. Zevkibol, 20 Temmuz'da 33'ler için düzenlenecek anmalara çağırdı. 

'KATLİAMLARINIZ SÖKMEDİ SÖKMEYECEK'
Saldırıya tepki gösteren SGDF, sosyal medya hesabından: "İzmir'de GBT bahanesiyle durdurulan yoldaşlarımıza faşist rejimin polisleri tarafından bir saldırı gerçekleşti. Suruç Katliamının yıl dönümü yaklaşırken sosyalist gençliği çetelerin pratikleriyle yıldırmak isteyenler bilsin ki; baskılarınız, işkenceleriniz ve katliamlarınız sökmedi sökmeyecek."