25 Eylül 2024 Çarşamba

İzmir'de Kübra Ergin için yürüyüş: Devrim saflarında birleşelim

İzmir'de AKP-MHP faşist iktidarın politikalarının intihara sürüklediği Kübra Ergin için düzenlenen yürüyüşte, halka şu çağrı yapıldı: "Seçim odak siyasetin beklentilerin gerçekliği yoktur. Sizleri bu ülkenin gençleri kendi ülkelerinden kaçmasınlar diye, bu ülkenin gençleri gelecek kaygısı nedeniyle intihar etmesinler diye devrim saflarında birleşmeye çağırıyoruz."

AKP-MHP faşist saray iktidarının politikaları nedeniyle yaşadığı umutsuzluk ve gelecek kaygısı nedeniyle intihara sürüklenen 20 yaşındaki Kübra Ergin için İzmir'de yürüyüş düzenlendi. YDG ve Kaldıraç, Kıbrıs Şehitleri Caddesinde yaptığı yürüyüşte helalleşmeyeceklerini, hesaplaşacaklarının altını çizdi.

Alsancak'taki ÖSYM bürosu önünde "Gençleri intihara sürükleyen bu düzene mecbur değiliz! Özgür bir gelecek için mücadeleye! Kurtuluşumuz devrimledir!" pankartı ve "Kürba Ergin isyanımızdır" döviziyle Türkan Saylan Kültür Merkezine yapılan yürüyüşte sık sık "Unutmak yok affetmek yok hesaplaşacağız" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

Yürüyüş sırasında halka yönelik konuşmalarda Ergin'in mektubundan kesitler aktarıldı. Olanağı olmadığı için cemaat yurtlarında kalan ve intihara sürüklenen Enes Kara, atanamadığı için intihara eden öğretmenlerin hatırlatıldığı konuşmada, AKP-MHP iktidarının halklara reva gördüğü tek şeyin acı, açlık ve umutsuzluk olduğu kaydedildi.

Yürüyüş sırasında şunlar söylendi: "Bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Bu iktidar ve onun faşizmi kendi karanlığında boğulacak. Mücadelemiz, ısrarımız, umudumuz onları yok edecek. Bu düzen değişmelidir. Bu düzeni ancak birlik olursak değiştirebiliriz. Yaratılan umutsuzluğun tarafı değiliz. Halkın birliğinin, örgütlülüğünün umudunu büyütmenin tarafıyız. Seçim odak siyasetin beklentilerin gerçekliği yoktur. Sizleri bu ülkenin gençleri kendi ülkelerinden kaçmasınlar diye, bu ülkenin gençleri gelecek kaygısı nedeniyle intihar etmesinler diye devrim saflarında birleşmeye çağırıyoruz."